1. Da, poate fi sanctionat, a savarsit contraventia prevazuta de art.2, pct.25) din L.61/1991, cu md. si compl. ulterioare, pe care ai citat-o.
2. Fara drept inseamna tocmai ceea ce spune, adica nu are dreptul sa faca galagie, daca nu este in exercitarea unei meserii care presupune folosirea unor aparate/masini/unelte care produc zgomote, de ex. cum este in constructii.
Nu era in exercitarea unei meserii, taia niste lemne furate de soacra-sa.
Sa inteleg ca data viitoare pot suna la politie. Daca se intampla totusi sa se opreasca din taiat pana ajunge (pentru ca face periodic pauze scurte), o inregistrare audio ar fi suficienta?
Da, poti suna la politie, doar sa ai probe. Proba audio poate fi luata in considerare, dar cu mici sanse de reusita. Ar trebui sa ai ca martori si alti vecini ori sa depuneti mai multi reclamatie la politie.
Membri de familie pot fi martori?
Pot fi martori si membri de familie doar ca este mai bine sa fie martori alte persoane, care nu sunt rude.
Pe timp de zi nimeni nu zice nimic, noaptea se intelege. Daca ai probe si vrei sa-i faci rau il poti reclama dar nu merita - & tu poti ajunge sa faci zgomote in casa in viata cand faci o lucrare
M-ai inteles gresit. El a facut galagie 4 ore! M-am dus sa il filmez (desi nu am vrut sa ii filmez curtea, doar capul lui care se vedea peste gard si, in principal, sa inregistrez audio zgomotul. Voiam sa il inregistrez macar putin pentru a avea dovada audio, degeaba il inregistram 4 ore, cine asculta atat?) la ora 13:00 deoarece atunci sunt ore de liniste si sunt sanse mari ca politia sa il sanctioneze. Dupa ce s-a oprit el si a plecat, a inceput soacra-sa sa sparga niste geamuri cu ciocanul. Fantasmagoric ce se intampla...
I feel you Am avut cativa ani buni (vreo 13+) un vecin care facea toate zgomotele posibile zi de zi, in orice interval orar. Nu taia lemne, ce-i drept, dar in rest cred ca a bifat orice zgomot. Stateam la bloc si au ajuns sa sune niste oameni din blocul de vis-a-vis la politie. Din cate stiu, s-a ales cu avertisment la momentul respectiv (nu stiu ce probe au prezentat, daca au prezentat si cati martori au fost, insa).
In orice caz, ce face vecinul tau este ilegal, cum ti s-a zis deja si ai citit si tu, dar nu stiu cat rezolvi situatia daca il reclami (daca functioneaza, sa-mi spui si mie, chiar as vrea sa stiu cum procedeaza politia in astfel de cazuri). Personal ti-as sugera, totusi, sa incerci sa vorbesti mai intai cu omul. E clar ca are de taiat lemnele totusi si ca nu face zgomot ca asa ii place (cum era fostul meu vecin) si poti sa-i explici ca ai de invatat si sa-l intrebi cat mai are de taiat sau daca poate face o pauza...sa faceti cumva sa ajungeti la un compromis, sa poti sa-ti faci si tu treaba, dar si el pe a lui. Daca e nesimtit, ii mai zici o data ca ai nevoie sa inveti si ca daca nu puteti rezolva frumos, ai de gand sa anunti politia (poate e prost si nu stie ca e ilegal)...iar daca nici asa nu se potoleste, apelezi la politie. Nu de alta, dar sunteti vecini, iar daca il "arzi" tu acum, s-ar putea sa-ti caute si el tie nod in papura mai tarziu si sa nu te ierte nici pentru 10 minute de zgomot. Mai ales ca nu stii daca il sanctioneaza cei de la politie, cred ca in cazul asta mai multe rezolvi cu frica de politie decat cu politia in sine.
El s-a mutat de aici acum cativa ani, au ramas socrii, care sunt niste oameni foarte dubiosi. Are lemne de taiat in cantitati nelimitate pentru ca soacra-sa, nu stiu cum si de unde, face rost de lemne si de alte gunoaie, le cara zilnic intr-un carucior. Azi, spre exemplu, dupa ce a terminat omul de taiat lemnele, s-a apucat sa sparga geamuri vechi cu ciocanul...
N-am sunat pana acum la politie tocmai pentru ca suntem vecini si am zis sa nu complic lucrurile, cu el ma intelegeam bine, era un tip cumsecade, plus ca, desi in lege scrie ceva, politia nu prea respecta acele dispozitii si ma complic si mai tare.
A sunat un vecin pentru probleme mult mai grave (erau si infractiuni de loviri si amenintare cu moartea venite din partea chiriasilor care stateau in casa lui si nici nu mai plateau chirie de o
vreme) si politia n-a facut nimic. Au plecat singuri pana la urma, dar a fost un calvar. Erau nebuni oamenii. Daca in cazul ala politia n-a facut nimic, va face pentru o drujba?
Unde in Cuca Macaii stai tu ma rog? Daca in cazul vecinului nu a facut politia de acolo nimic, de ce nu a sunat mai sus? De ce nu a chemat presa? E de notorietate faptul ca astia locali se pisa cu bolta pe cetatean, dar le e groaza de presa si de aia de sus, fiindca mai sunt inca oameni in conducerea politiei carora le pasa un pic de ce se intampla...
Le-a dat o amenda pentru deranjarea linistii publice (pe care n-au platit-o si nu au cum s-o plateasca, nu au nimic pe numelelor, deci nici n-o vor plati vreodata). Au negat cum ca l-ar fi lovit sau amenintat, iar el, din motive stiute doar de el, nu a insistat cu treaba asta. Dpdv legal, nu ii putea da afara, deoarece erau chiriasi "la negru", a trebuit sa le dea ragaz un numar de zile sa isi gaseasca alt loc unde sa locuiasca. Desi nu mai platise chiria de ceva timp si au cauzat multe pagube.
A, chiriasi la negru. Cu asta am incheiat discutia. El nu respecta legea, dar politia sa il ajute.
Da, trebuia sa fie omorat de catre cei doi, nu?
Fiind la negru, trebuiau dati afara pe loc. A fost ciudat ce s-a intamplat.
Spune-mi si mie, ce diferenta face faptul ca erau sau nu legal cazati respectivii.
Hai sa iti desenez, ca ziceai ca e greu cu IQ-ul. Asta are pretentia ca statul sa il ajute, dar el nu plateste statului nimic, inchiriind la negru. In plus, daca avea contract, putea sa ii evacueze pe aia frumos, legal, si sa obtina si despagubiri pentru ce stricaciuni au facut pe acolo. P.S. Nu am zis ca trebuia sa fie omorit, dar nu poti avea pretentii ca statul sa faca ceea ce tu nu faci...
Ba da, poti avea. N-are nicio treaba una cu cealalta, dar considera subiectul asta incheiat, se vede ca n-ai nicio treaba cu domeniul asta.
Ai iq-ul ala mare degeaba.
PS: Vezi ca poti sa si gresesti intrebari si tot sa-ti apara punctaj maxim la testul de pe site. Am testat.
Poti avea ca ce? Ca ai drepturi ca... ce? Ca cetatean care nu contribuie cu nimic dar vrea ce primeste si ala care isi da peste jumatate din bani la buget, direct si indirect? Da, ai dreptate, sa o lasam moarta...
Dreptul îl determină situația care generează zgomotul.
Dacă se repară o conductă pe stradă, aceasta dă dreptul celor ce o repară ca să facă zgomot.
Inseamna ca esti un fatalau, asta inseamna! Da frate muzica mai tare, du-te la plimbare, lasa omul sa isi faca treaba. Nu cred ca sta fix in coltul casei tale si ambaleaza drujba ca sa se afle in treaba. Ai vorbit cu el? Poate il poti ajuta cu un ferestrau ceva sa termine mai repede galagia. La asta nu te-ai gindit, nu?
Vreau sa invat, nu ma pot concentra in galagia aia. Sta foarte aproape de casa mea si se aude foarte tare.
Oricum nu vad ce te *** pe tine grija de treaba lui, atata timp cat este ilegal. Raspunde-mi la intrebare daca vrei s-o faci, nu lasa comentarii stupide ca asta.
Ce e ilegal ma rog? Daca omul are de taiat lemne in curte, asta e ilegal? Vrei sa inveti, desteptaciunea pamintului? Pune-ti niste casti care sa izoleze, simplu. Inchide geamuri-alte alea. Du-te in beci si invata. Bai ce de-a panselute...
Evident ca aveam geamul inchis, dar se aude EXTREM de tare. Nu am beci, nu am unde sa ma bag, iar omul n-a taiat 10 minute lemne, ci 4 ore!
Si vreo 40 de minute s-a intors iar.
Cit de greu era sa iesi si sa vezi care e miscarea? Sa vorbesti cu omu'?
Crezi ca n-am facut-o? Dupa mai putin de o ora a revenit la activitatile de poluare fonica.
Poti sa il inregistrezi cu camera telefonului audio si video, neridicand-o de la nivelul gardului.
Poti inregistra live pe Youtube tot timpul acesta. Nu stiu daca te costa ceva. Scoti cartela din telefon ca sa nu te sune cineva, il pui pe un suport, il conectezi la wifi, dezactivezi toate notificarile, si inregistrezi continuu. Inregistrarea va ramane pe Youtube pe canalul tau.
Dar eu zic sa faci asta numai daca dureaza mai multe zile, si/sau el nu vine la tine sa iti ceara consimtamantul acestui deranj.
Cauta ca in ziua aceea din saptamana -daca o cunosti- sa nu te preocupi cu invatatul.
In mod normal el nu are voie sa faca galagie in mod sistematic, chiar daca nu este intre orele de liniste. Pentru galagie sistematica exista zone industriale unde isi poate inchiria un spatiu pentru a-si desfasura activitatea sistematica.
Eu zic sa il mai rabzi; poate ca nu isi va face din asta un obicei.
Din pacate, incepe sesiunea de examene, daca sta toata ziua sa taie lemne, sa sparga geamuri sau sa-ndoaie table, nu pot sa nu invat deloc in ziua respectiva. Mai e problema si cu somnul, de cand cu starea de urgenta mi-am stricat programul de somn si ma culc spre dimineata, daca incepe la 8-9 sa faca galagie, nu mai dorm deloc.
anamaria22555 întreabă: