| RaduRobertRO a întrebat:

Am o întrebare pe tema juridica: sunt oare site-urile web proprietate personala în cazul unui divorț? Asta în ideea ca manuscrisele si creațiile literare sunt. Poate vede un jurist care știe sigur cum sta treaba.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, sunt proprietate a celui care l-a creat si il foloseste, fiind vorba de proprietate intelectuala.

2 răspunsuri:
| Daz01 a răspuns:

Uite ce spune Codul civil cu privire la bunurile proprii ale soților. Din câte știu nu siteul este priepetetatea unei persoane, ci domeniul (ex..ro,.com, etc.), iar dacă se încacrează într-una dintre situațiile de mai jos și poți demonstra asta ai toate șansele să-ți păstezi siteul. Ca și sfat, fă o înțelegere cu viitoarea fostă soție în vederea pretenșiilor ei, în sensul de a nu aduce atingere siteului.
ART. 340 Cod civil
  Bunurile proprii
  Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
  a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
  b) bunurile de uz personal;
  c) bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerţ care face parte din comunitatea de bunuri;
  d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creaţiilor sale şi asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;
  e) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi alte asemenea bunuri;
  f) indemnizaţia de asigurare şi despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soţi;
  g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;
  h) fructele bunurilor proprii.

| RaduRobertRO explică (pentru Daz01):

Asta am citit si eu, dar cum treaba asta cu domeniile si site-urile e ceva nou nu prea stiu daca legea le asimileaza la ) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creaţiilor sale şi asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;

Cu fosta nu mai e nimic de inteles, ca ea a spart contul de inregistrare al domeniilor si le-a vandut pe nimic. Asa ca... ce sa te mai intelegi?