Pentru calomnie poate fi dat in judecata pe cale civila, la judecatorie, in baza raspunderii delictuale pentru afectarea dreptului la demnitate si ii poate solicita daune morale.
Trebuie sa aiba probe prin care sa dovedeasca acest delict.
Fostul soț poate fi dat în judecată dacă ai martori (cel puțin doi martori credibili), înscrisuri, înregistrări sau capturi de ecran, etc. Plus un avocat bun.
Banuiesc ca parintii ei si cu mine nu am fi martori credibili fiind mai apropiați de ea.
Nu.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Sugur ca poate dar nu inseamna ca o sa si castige. E greu de adunat dovezi, cheltuielile de judecata sunt mari, procesul e lung. Mai bine l-ar face si ea de ras cu niste povesti de genul si atunci el o sa-si mai piarda din credibilitate
Da, îl poate da în judecă, doar că a abuzat de ea, este de ajuns pentru așa ceva, d-apoi că spune minciuni legate de ea.
Eu cred ca,, prietena "" aia esti de fapt tu. Instanta nu isi pierde timpul cu rahaturi de doi lei. Va fi anchetat si condamnat doar daca face ceva grav.
Mă așteptam să creadă cineva asta. Din fericire nu sunt eu, dar chiar vreau să o ajut cumva.