| albertescul a întrebat:

Am o problemă destul de nașpa. Am făcut abonament la Orange în urmă cu vreo 6 ani și am plătit doar prima lună deoarece costurile suplimentare ajungeau la aproape 1000 de lei (2€ per 100MB după consumarea celor 5gb și aveam telefon ce consuma o grămadă de date). Nu am mai folosit serviciile după și au venit scrisori cu penalități de întârziere, amenințări cu judecata și sa adunat 4500 de lei abuziv cu penalitățile.
Abonamentul era un Orange Young de 14€ și am plătit 450 lei prima lună (prea scump și pentru un mobil de 600 de lei la acea vreme) fiind angajat cu 1100 de lei salariu atunci.
Am primit scrisoarea de chemare în Instanță cu tot contractul, facturile, comunicările și detaliile procesului.
Am angajat un avocat să-mi facă scrisoarea de întâmpinare unde au fost incluse toate detaliile abuzurilor Orange din contract și prestarea serviciului (am fost la magazin pentru a cere blocarea costului suplimentar unde am fost refuzat și nu numai) și am trimis scrisoarea la 20 de zile înaintea termenului de depunere (la 30 de zile dacă nu depun întâmpinarea, pierd dreptul de a mă mai apăra)prin poștă cu factură și confirmare de primire. Astăzi la 11 zile de când am depus, nu am primit confirmarea și termenul mi-a expirat și vreau să știu dacă se va lua în considerare când/dacă va ajunge la Judecătorie data trimiterii, sau voi fi judecat în lipsă și pus sub executare silită?!
Și vreau să știu în cât timp ajunge în mod normal. Am trimis mail-uri unde am cerut statusul, pentru care nu am primit răspuns și nefiind în localitate (locuiesc în București și am fost dat în judecată la Judecătoria Botoșani)nu m-am putut prezenta.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se ia in considerare data depunerii trimiterii la posta. Nu este nici o problema ca n-ai primit confirmarea, plicul cu data depunerii la posta este la dosarul cauzei.
Doar daca pierzi procesul, printr-o hotarare definitiva, se va ajunge la executare silita.
Dupa judecata de fond (la judecatorie) cel care pierde are dreptul la o cale de atac la tribunal si hotararea data de tribunal este definitiva si poate fi pusa in executare.

| albertescul explică (pentru Ioandelasal):

Mulțunesc pentru răspuns.
Dacă am conturi și o firmă în afara Europei, pot fi puse sub sechestru în cazul executării?

| Ioandelasal a răspuns (pentru albertescul):

Poate fi infiintata o poprire pe conturile dinn banci, dar numai daca Romania are un acord de recunoastere a hotararilor judecatoresti si executarii cu tara in care este sediul firmei.

| albertescul explică (pentru Ioandelasal):

Sub ce acorduri pot fi puse propriri pe conturile firmei pentru executarea persoanei fizice? Mai ales dacă este firmă din altă țară?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ce ti se pare abuziv? Ca tu nu ti-ai achitat datoria fata de ei?
Problema tu ti-ai facut-o, cand ai vrut ceva fara sa-ti poti permite sa platesti.

| Simpatic a răspuns:

In cazul tau nu a fost vorba de niciun abuz, ai un contract pe care nu l-ai onorat desi stiai costurile!
Acum trebuie sa platesti, chiar nu vad cu ce te-a inselat Orange in acest caz!
Daca stiati ca nu iti permiti acel abonament, trebuia sa il inchizi, desi daca imi amintesc bine se platesc cele 24 de luni de abonament integral (sau cum e stipulat in contract) chiar daca nu ai beneficiat 24 de luni de acele servicii...in fine chiar si platind in avans 24 de luni de abonament nu ai fi ajuns la 4500 de lei ci la aproximativ 1700 de lei.

Asta este si motivul pentru care recomand doar societatilor mari sa faca abonamente iar persoanelor fizice sa foloseasca cartele prepay, la prepay iti poti controla usor costurile totale, la abonament ai sanse mari sa depasesti!

| albertescul explică (pentru Simpatic):

Nu am avut posibilitatea închiderii și am angajat un avocat capabil ce a scris în scrisoarea de întâmpinare abuzurile ce au avut loc.
Am fost astăzi la Poștă și nu au livrat-o la 15 zile de la expediere (cu aia aveam o problemă).
Și sunt persoană juridică în prezent.
Iar de permis, nu mă așteptam la deschidere că voi plăti impus sute de lei lunar la un simplu Orange Young de câțiva euro.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu-ti permiteai un abonament atat de scump, avand un salariu de 1100 lei, de ce l-ai luat si l-ai folosit?
Nu Orange este cel abuziv, ci tu, fiindca ai luat un contract care nu ti-l permiteai si l-ai folosit fara sa-ti pese si fara sa-l platesti conform contractului, iar acum s-au strans penalizari si ca vrei sau nu, vei ajunge sa fii executat silit, de orice judecatorie si va trebuii sa platesti toata datoria contarctuala de la Oragne, plus penalizarile plus cheltuielile de judecata. Ti se va pune poprire pe salariu, sau ti s eva scoate la licitatie masina, casa sau ce bunuri ai pe numele tau.
in situatia in care nu ai de nici unele, vei fii executat prin munca voluntara in folosul comunitatii (la maturat strada, la strans gunoil, la desfundat canalizarile samd), timp de 6-12 luni, cat sa-ti achiti toate datoriile pe care le-ai facut si nu le-ai platit.
In sfarsit, s-a aliniat si Romania la standardele internationale si nu mai permit smecherilor sa traga pe sfoara companiile, profitand de contracte pe care nu vor sa le onoreze.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă tot ai angajat avocat de ce nu se ocupa el de chestiile astea.

| CornelFlorika a răspuns:

Pana la urma trebuie sa platesti. E scump sa fii prost.