| PlusZero a întrebat:

Am o problema, dezvolt...

Niste fete mi-au amenintat prietena cu bataie, azi ii era frica sa mearga la liceu singura deoarece saptamana trecuta o vrut s-o bata si i-o fost putin frica. Azi am mers si eu prin zona si i-am dat 3 palme fete-i aleia, are un semn pe fata iar mama ei a zis ca maine o sa mearga la politie.

Ce consecinte ar trebui sa aduca aceasta fapta in conditiile in care am dovezi cum o amenintat-o?

3 răspunsuri:
| Mihhhhhhhh a răspuns:

Clar nu trebuia sa o bati și cred ca nu contează atât de mult dovada ta ca a amenințat-o. Totuși nu i-a făcut ceva concret. Orice s-ar fi întâmplat nu trebuia sa o lovești. Vei primi sigur amenda.

| sierra1 a răspuns:

Regula de bază e să nu-ți faci singur dreptate. Pot fi consecințe!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca iti fac plangere penala vei fi cercetat pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Daca si ce pedeapsa vei primi depinde de varsta ta, respectiv daca esti minor peste 14 ani sau major, de antecedente, de comportarea ta in cursul urmaririi penale si de ce vor hotari procurorul si judecatorii.