| chipicao a întrebat:

Am o problema legata de Carnetul de conducere.
Mi-a fost retinut carnetul anul trecut in septembrie la sfarsit de luna pe caz de boala.Cum as putea sa il recuperez?
Tot am cautat sa vad prin legislatie care e faza cu retinerea permisului pe caz de boala dar nu prea am gasit... poate nu am cautat eu prea mult sau pe unde trebuia.
Va multumesc anticipat pentru ajutor happy

8 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

In conformitate cu art. 113, lit. f) din Codul Rutier, citez :
" Permisul de conducere se restituie titularului la incetarea cauzelor pentru care a fost retras permisul de conducere in conditiile art. 97 alin. (4), certificata printr-un act medico-legal.

Deci,
daca ai fost declarat inapt pentru a conduce un autovehicul, la incetarea motivului pentru care ai fost declarat inapt, poti sa-ti recuperezi permisul numai daca ai un certificat medico-legal eliberat de catre un institut judetean de medicina legala(din judetul tau).

| chipicao explică (pentru alessia5158):

Am nevoie de o expertiza medicala de la medicina muncii?

| alessia5158 a răspuns (pentru chipicao):

De la medicina legala, nu de la medicina muncii!

| CataC a răspuns (pentru chipicao):

Trebuie sa te prezinti la medicinal legala si sa obtii un certificat ca esti apt de a conduce autovehicule.
Daca decizia esti negativa singura cale ramane sa o contesti in justitie, dar va fi greu de demonstrat ca se insala medicii.
Multa bafta

| marin81 a răspuns:

Cred ca trebuie sa faci o contestatie a deciziei suspendarii permisului pe caz de boala. De fapt ce s-a intamplat, cum au fost imprejurarile?

| chipicao explică (pentru marin81):

Am epilepsie...medicul de familie a trimis o scrisoare medicala cum ca ce boala am si cum s-a intamplat in ultimii 5 ani si a zis ca sa decida ei...cel putin asa cred
dar de trimis stiu ca a trimis

| marin81 a răspuns (pentru chipicao):

Acuma sincer, tu vrei sa iti risti viata ta si a altor persoane, stiind ca ai epilepsie! Se poate trai si fara, crede-ma ca stiu ce vorbesc.

| George_Cristian_1990 a răspuns:

Te duci si tu acolo si intrebi la politie...