| 12345ok a întrebat:

Am o problema mai delicata
prietena mea este in londra
dar cand ma suna imi apare nr de cosmote 078///
spune ca este in londra
oare s-a ma traga pe sfoara?
app roming ce inseamna
v-a rog mai multe detalii
funda

11 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Vad ca lumea pe aici ti-a explicat ce este romingul si daca te poate suna cu nr mai sus mentionat...dar, DAR ca sa te convingi ca este unde spune adica in Londra pune-o sa te sune de la un telefon public de pe strada! Ce este asa de greu? O sa-ti apara prefixul 0044...

| Dannyjj a răspuns:

Acest lucru mi s-a întâmplat și mie, tot cu prietena care a fost plecată în străinătate, așa eram și eu cu întrebarea asta în gând "oare mă minte?", dar nu m-a mințit, pentru că a avut nu știu ce opțiune activată(roaming sau pasport) și chiar dacă a fost în Germania, mie îmi apărea numărul ei de mobil cu 07... dar cu prefixul României înainte 0040, apoi mi-am dat seama că nu mă minte pentru că de câte ori mă suna, îmi lua și mie din credit(de la roamning sau pasport), apoi o dată când a rămas fără credit m-a sunat de pe un telefon public care avea prefixul 0049, fapt ce a dovedit că era în Germania.

| GenetiX a răspuns:

Roaming este atunci cand telefon-ul tau COSMOTE iasa din tara, si este atat de departe de emitatoarele romanesti incat se conecteaza la alte centrale telefonice din tarile in care te aflii. Acest lucru este posibil gratie contractelor intre COSMOTE si firmele respective, iar tu de acasa vei fi taxat si vei vedea ca si cum ea este in reteaua de acasa COSMOTE.

Dar cu toate astea, iti dau un pont. Daca numarul ei este de forma: +4078... e foarte posibil sa-ti spuna adevarul. Daca insa vine doar 078.nu are cum sa fie in roaming nu s-ar propaga apel-ul pana la tine cu doar asa numar. Pentru a te asigura de acest lucru, sterge-o din agenda si cand suna o sa vezi numarul RAW adica nemodificat de ce-ai tu pe acolo in telefon.
Un alt hint. Cere-i sa inchida telefonul timp de 3 minute, timp in care tu o suni si va intra robotelu. Daca e in limba romana, te minte. Simplu nu?

| GenetiX a răspuns:

@mikkhhell: posibil nu te contrazic. din punct de vedere tehnic ar fi cum zic eu, dar poate se face doar redirectionare. avand in vedere ca asta este deja un apel pentru centrala in cauza, normal ar fi sa fie direct din centrala lor, implicit limba En. Dar nu te contrazic, daca ai si argumente.

| paul_7261 a răspuns:

Salut si eu sunt undeva in europa si am patit la fel mi-a zis pretena ca ii fac vreo surpriza si am zis nu ce surpriza si zice pai imi arata numar de Romania se mai intmpla stai linistithappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In strainatate se vand cartele de cosmote pentru doritorii de convorbiri in Romania pentru ca e mult mai ieftin.

Roaming:http://www.orange.ro/prepay/roaming-ro.html

| mikkhhell a răspuns:

Poate nu te pacaleste si foloseste numarul de cosmote si acolo in regim de roming, adica numarul ei de cosmote din Romania este gazduit de o anume retea sau mai multe retele din Anglia fara a mai fi nevoita sa cumpere o cartela intr-o retea de acolo.

| mikkhhell a răspuns:

Genetix Robotelul, cum zici tu, va fi in limba romana, deoarece convorbirea in roaming este preluata nu initiata de vreo retea din Anglia, deci logic el suna tot la un numar din Romania nemaiavand importanta unde aeste amplasat acel numar de cosmote in lume. In incheiere i-ti dau exemplu concret eu am si o cartela din Elvetia in roaming la noi si sunt preluat cand de Orange, cand de cosmote, in momentul cand este inchisa si sunt sunat pe ea robotul vorbeste in engleza si elvetiana si invers can sun de pe ea la un numar din Romania este firesc sa-mi vorbeasca romaneste robotul, deci nu conteaza unde esti robotelul i-ti vorbeste in limba de unde este cartela.

| IgnoreMe a răspuns:

De obicei apare un asemenea numar daca te suna de pe un telefon fix sau de pe o cartela cu un anumit cod ce acces. Se poate, stai linistit.

| fafnir a răspuns:

Lol, sigur ca te minte big grin Ar trebui sa apara prefixul tarii: +44 Daca nu ma inseala memoria, desigur devil

| 12345ok explică:

V-a multumesc pentru ajutor
sincer nici nu spui cuii s-a ii dau fundasad