Nu trebuie să te ei după colegi, învaţă pentru că ceea ce înveţi pentru tine şi viitorul tău o faci. Şcoala v-a trece, de colegi te vei despărţi, crede-mă că nu va mai ţine nimeni cont de tine şi de notele tale cînd vei finisa studiile, atunci fiecare se descurcă cum poate. Cineva ar putea avea note mari, dar cunoştinţele sale să nu se ridice la notele pe care le are, ceea ce e important în viaţă pentru un viitor sunt cunoştinţele pe baza cărora va trebui să-ţi construieşti o carieră, şi pe care va trebui să le transmiţi copiilor tăi. Luptă pentru acumulare de cunoştinţe, nu te lupta cu colegii, cine e pe locul întîi la note, fii prietenoasă cu toţi din clasă, chiar dacă înveţi cel mai bine nu trebuie să te mîndreşti sau să dispreţuieşti pe altcineva care a luat o notă mai slabă, care poate ar fi meritat şi el/ea una mai înaltă, sau poate nu are posibilitatea chiar să înveţe aşa ca tine, dar asta nu înseamnă că persoana îi degradată. Iubeşteţi pe toţi, salută-i pe toţi, bucură-te pentru fiecare cînd are succese în toate, chiar cînd şi te întrece pe tine, şi nu va trebui să spui colegilor tăi despre asta, ei vor simţi bunătate, mărinimie, prietenie, dăruire de sine la tine şi crede-mă te vor preţui, stima, se vor bucura şi ei împreună cu tine. Dar pînă atunci ai nevoie de puţină răbdare ca sa cîştigi încrederea şi respectul fiecăruia.
Nu uita, prin bunătate învingi totul!
Baftă!
Fi mai sociabila adica.serios ai 10 ani? chestia cu jurnale chestii...las`o balta te superi din orice E viata ta nu a lor ei vorbesc dar vor ramane cu vorbele intelegi?
Dragii mei prieteni, nu sunt cu nasul pe sus. Credeti-ma! Nu am nimic cu ei, m-as bucura daca ar fi si ei mereu pe locul 1 si clasa mea ar avea note mari,dar nu suport invidia! Atat! Mie imi place concurenta,dar in clasa nu este asa ceva. Sunt majoritatea mai slabi decat mine, iar pe mine nu ma intereseaza asta cand ne jucam in pauzele de la scoala! Ei nu vorbesc cu mine pentru ca sunt invidiosi.Mie nu-mi pasa la joaca, ca nu stiu cine este mai prost!
Din cate vad esti si cam laudaroasa si cu nasul pe sus. Poarta-te normal, nu arata lumii ca esti diferita chiar daca tu esti.Lumea vede oricum
Atunci rezolvarea se face altfel, scurt si la obiect.Nu-i baga in seama si imprieteneste-te cu persoane de nivelul tau
Tie n`ar trebui sa-ti pese daca ceilalti iti vor raul si sunt invidiosi. Tu inveti pentru tine, nu pentru ceilalti. Daca ceilalti vor sa se tina dupa tine, n`au decat s`o faca, la urma urmei isi folosesc propriile lor puteri si propriul lor creier ca sa se tina dupa tine. N-ar trebui sa-i tratezi intr-un mod deosebit, pur si simplu fa`te ca nu auzi sau ca nu`ti pasa atunci cand esti vorbita de rau, iar cand esti felicitata pentru vreun rezultat bun, multumeste. Daca ceilalti sunt rautaciosi cu tine, tu nu fii rautacioasa cu ei. Tie nu iti place sa se comporte asa cu tine, tu de ce te-ai cobori la nivelul lor? Daca le raspunzi in acelasi fel nu faci decat sa ii provoci mai tare si sa ii determini sa se ia mai mult de tine. Fii indiferenta si nu vei face decat sa le inchizi gura. Multa bafta in continuare! :*
Felicitari pentru rezultatele tale. E foarte bine ca lumea sa fie invidioasa pe tine, dar tu sa nu simti acelasi lucru. Invidia e un sentiment mediocru. Sa ai succes la invatatura si sa nu te superi daca cineva te te face in fel si chip, ei sunt prosti. Ridica-te deasupra lor, desprinde-te de ei. Iti vei gasi tu prieteni adevarati care stiu sa te aprecieze, nu invidiosii astia.Tu doar inveti pentru tine, ei invata pentru parinti, sunt fortati. Asta e deosebirea dintre cineva inteligent si un mediocru. Un geniu se descurca in orice situatie, ar fi trebuit sa-ti fi dat seama ca notele nu-ti reflecta inteligenta sau daruinta.
Numai vorbi cu ei, decat de rutina (Ce faci?, Salut,! Bine!) si dedica-te invataturii. Nu ai nevoie de ei! Fii multumita pentru orice nota pe care o primesti, tu stii unde ai gresit si esti mult mai buna decat ei, niste vanatori de note. Nu le arata testul tau de acum incolo, nici tu sa le ceri. Nu ii ajuta cu nimic! Esti doar pentru tine, restul sunt doar pentru ei. Stai cuminte in banca ta si nu zi nimic, chiar daca iti calci pe suflet; roata se intoarce.
fundata32332 întreabă: