Olanda are https://www.meldmisdaadanoniem.nl/
Asta este un serviciu care nu tine de Politie, primeste denunturi in mod anonim, se asigura ca denuntatorii nu pot fi identificati, dupa care trimite denunturile autoritatilor.
Pentru ca suntem romani si multi ar denunta la misto fapte imaginare ca sa le faca rau altora.
De ce vă este frica?
Va este frica că poate chiar voi sunteți o verigă din acest lanț vicios al minciunii?
Unii poate trăiesc din a vedea Ianceu sa vândut acum hai sa car o sticla noua că ăia s-a dat și ei nu fac nimic altceva de cat să sticlă cea noua din spate să o pună în raft in locul celei ce s-a dat
Că să nu zic de alte lucruri și mai mari
Vorbesc și eu aici de mărunțișuri
Daca m-aș apuca acum să spun despre lucruri mari sigur ar fi deranjat unul și altul foarte puternic
Dar cam asta este treabă cu tara asta cam peste tot sunt oameni cărora le este frica că se știu cu musca pe căciulă
Și așa de 30 de ani tot ne complacem cu toții o țară întreagă în mocirla pentru că să îi fie bine mistui dempencăciula
Nu va ajunge o viață trăită în hasna doar pentru a se bucura musca de pe căciulă?
Bine bine și chiar daca ar renunța la mișto sa le facă rău altora poliția poate avea psihologi o echipă întreagă de minți luminate care ar putea analiza și discerne informațiile mincinoase de cele adevărate.
De exemplu daca 7 angajate in decurs de 3 ani îți dau mesaj și îți spun că în fabrică unde lucrează ele că și patiserie este o mizerie de nedescris că nu au nici măcar apa curenta la toaleta
Și că trebuie să facă pipi peste pipi care există deja în toaleta
Și că nu au nici o posibilitate sa se spele pe mâini.
Sau daca primesc informații despre un om că fura sparge... Poate să se uite puțin la viață acelui om fara job ne angajat nicăieri
Cu ce se ocupa în realitate daca el nu are nici un job dar are haine de firma mașină jmrcheră
Și chiar îl poate filma strânge probe ca a făcut 10 spargeri și pe urmă nu poate să spună că nu a fost el acela.
Apoi or să înceapă cei ce au gânduri de genul acesta sa se apuce de muncă
Nu este nevoie sa arzi pe rug în piața publică mii de nenorociri
Ci este de ajuns sa dai de exemplu câțiva apoi marea majoritate or să se gândească de două ori înainte de a face ceva
Pt că știu că vecinul lor a fost înhățat
Varul lui a fost înhățat
Acum e mai bine să meargă la un servici pentru că cu furatul nu mai tine
Așa va creste și economia României
Pt că mulți derbedei dinastia stau viețile pe lângă blocuri prin cartiere fara sa se înfigă nimeni în ei
Și din cauza că ei se ocupa cu aparatul de apartamente cu vândutul de droguri cu ciorditul... Nu se mai găsește forță de muncă
Apoi suntem nevoiți să aducem aici africani indieni pachistanezi să înlocuim Românii cu alte nații până la pierderea suveranității asupra acestei țări că dacă ei sunt majoritatea atunci de ce sa nu fie India și aici
Lumea civilizata nu functioneaza asa, pentru ca cineva sa fie interogat la politie trebuie sa existe dovezi sau martori (asta presupune sa dai cu subsemnatul ca esti martor)
Ca persoana cutare nu are job dar are bani asta e treaba lui, politia nu are de ce sa se bage daca nu exista sesizari sau nu iasa in evidenta prin averea lui.
Daca stii pe cineva care face ce ai spus mai sus: fa poze/video si trimite in anonimat politiei. Iar politia se va auto-sesiza, nici nu va stii cine le-a trimis mesaj
Cand acuzi trebuie sa ai dovezi, in schimb tu insusi poti fi acuzat de calomnie si amendat.
Exista de mult asa ceva, e chiar foarte comun. Poti trimite mesaj politiei online sa reclami ceva, iar multe canale de televiziune, ziare se bazeaza pe astel de denuntari ba chiar te si rasplatesc pentru asa ceva. Anonimitatea online si offline o poti pastra cu usurina sau in functie de caz politia iti asigura anonimitatea
De exemplu mie mi-a furat un vecin telefonul mi-a vândut tot mie înapoi.
Dar nu mă interesează banii dați că recompensa.
Mă derajează faptul că x vecin cu nume prenume și adresată este un hot
Și aș vrea să știe poliția că el fură.
Pt că apoi se tot ținea de capul meu sa îmi dea spargerea și la casa și mă tot interogat câteva zile la rand pe unde sunt prin intermediului altui complice de al lui
Și stătea de paza la scara blocului să mă întrebe unde mă duc ce fac cat satau acolo
Că să îmi dea spargerea
Apoi când am văzut eu că tot se ține de capul meu am luat toți banii care ii aveam prin casa și i-am pus la banca și el cu încă unul mă urmărit
Și sau ofticat rău când au văzut că am băgat banii in bancomat
În cât mi-au și arătat că n-au urmărit și că erau în spatele meu nici nu au mai avut așa bun-simț să se prefacă că au venit după altceva sau că ne-am întâlnit din întâmplare.
Ia explică-mi tu mie unde pot eu explică treabă asta fara că pe urma să se considere că vai ai depus o plângere o sesizare și să tot fii chemat pe la declarații...
Da exemplu cum pot eu sa spun la poliție vederi că x persoana cu nume și prenume care locuiește este un hot
Se ocupa cu furatul
Fara ca să mai explic cine sunt eu
Că nu am chef sa fiu chemat pe la secție să dau cu subsemnatul
Te rog să îmi explici clar și nu doar așa teoretic cum se poate face treabă asta fara să îmi dau datele mele personale