Se pare ca ai trait o adevarata telenovela si sigur ca nu a fost nici legal si nici moral felul cum ai fost crescuta, cum s-au comportat parintii si ceilalti cu care ai crescut.
Spui ca ai 24 de ani, mai ai destul de trait si, fiind tanara, poti sa-ti faci viata asa cum o vrei, acum totul depinde de tine.
Îţi trebuie doar încredere în tine şi curajul de a-ţi lua viaţa în mâini. Într-adevăr a fost nasol până acum, dar mulţi oameni de succes au avut începuturi grele. Nu mai face compromisuri, nu mai accepta nimic de-a gata, doar tu ai drepturi asupra vieţii tale şi nu ai obligaţii faţă de nimeni. Fii mai bună decât familia ta şi oamenii cu care ai crescut, primul pas e cel mai important într-un drum, pe urmă lucrurile vor veni de la sine. Aşteaptă să vină căldura că va fi mai uşor, mută-te într-un oraş mai mare şi ai grijă de tine, angajează-te şi găseşte-ţi o chirie ieftină, termină-ţi liceul şi învaţă să faci ce îţi place ţie. Nu o să mai ai probleme nici cu banii, nici cu genul de persoane de care ai avut parte până acum. Este mult mai simplu decât pare, trebuie doar să ai curaj să faci primul pas. Viaţa e prea scurtă şi frumoasă ca să îţi pierzi timpul cu oameni de 2 bani, uită de tot ce ai trăit până acum.
Lasă toate lucrurile astea în urmă de la 1 ianuarie 2017 ora 0:00!
Viața ta de pînă acum a fost nasoală.
Viața ta de acum încolo e neprihănită. Ia-ți viața înapoi!
Ești inteligența, poate puțin marcată și tulburată. Dar ești un adult liber.
Draga mea, am citit cu foarte mare interes povestea ta si pot sa iti spun ca esti o pata de lumina in universul tau de profesori, familie si prieteni. Din experienta mea iti pot spune ca orice om poate face ORICE atat timp cat vrea acel lucru cu toata fiinta lui. Eu am ajuns la concluzia ca tu inca traiesti in trecut. Lasa trecutul, viseaza la un viitor, bucura-te de prezent. Sunt sigur ca ai cateva lucruri in viata ta pentru care sa te bucuri. Si pana la urma, ce folos sa tii toate rautatile in gandirea ta zilnica? Orice om creste frumos prin educatie si experienta vietii. Tu experienta vietii o ai. Educa-te singura CITIND. Ai 24 de ani, ai toata viata inainte. Citeste tot ce poti, dar nu lua lucruri negative din ele. Nu trebuie sa mai stai cu parintii tai, poti incepe sa iti cauti de munca. In Romania se cauta oameni seriosi care vor sa munceasca, chiar fara scoala sau fara multe cunostinte. Iarta-i pe toti care ti-au gresit si mergi inainte. Nu mai privi firele de iarba, mai uita-te si la nori.
Cu ce univers ziceai ca ma lupt, Cosi? Cine imi umbla pe telefon si despre ce vorbeau pe strada si cati ani vor mai face scandalul asta in toate locurile in care ma duc?
Prin univers ma refer la oamenii si situatiile din viata ta. Uite, eu cred, din experienta personala si nu numai, ca toate "suturile in fund" chiar sunt un pas inainte. Eu, cand eram intr-o perioada a vietii mele in care ma aflat intr-o situatie mai putin dificila decat a ta, am decis ca e vremea sa imi asum tot ce mi se aduce ca acuza, chiar de eram sau nu vinovat si sa trec peste. Stii care a fost efectul? Am ajuns sa ii depasesc pe toti cei care mi-au spus lucrurile respective atunci cand eram copil si nu numai. Acum am 23 de ani si tot imi doresc din ce in ce mai mult sa lupt cu mine insumi, sa ma iau la "tranta" cu viata si sa nu judec oamenii din jurul meu, ci sa ii inteleg, si crede-ma te rog, ca pentru a-i intelege am depus eforturi mari pentru puterile mele de atunci. Curaj femeie! TU poti face absolut orice iti doresti in viata asta. E viata TA! Nu te mai lasa atrasa in gandurile sinistre ale oamenilor din viata ta. Daca nu esti multumita, schimba tot! Incepe cu tine!