Intrebi despre omor, uciderea unei persoane se pedepseste cu inchisoarea de la 10 -20 ani. Aceasta este varianta tipica.
Se retine ca omor simplu loviturile aplicate unei persoane in zone vitale cu intentia de a ucide aceea persoana.
In exemplele pe care le ai dat, se va retine varianta agravanta a premeditarii si se va aplica pedeapsa pentru omor calificat, deoarece realizezi anumite acte materiale de pregatire in vederea uciderii, iar pericolul este mult mai ridicat. (Procurarea armei, obtinerea otravii, pregatirea actiunilor de mijlocire a realizarii infractiunii, urmarirea victimei, etc.)
La omorul simplu, toate aceste actiunii lipsesc sau nu pot fi determinate cu exactitate. Intentia de a ucide o persoana a venit impulsiv, fara a face acte pregatitoare inainte.
De asemenea conteaza pentru individualizarea pedepsei si modul in care a survenit decesul.
La omorul simplu se da cea mai mica pedeapsa nu? ma refer prin impuscare
Un om a omorât 5 persoane cu cuțitul și peste 2 ani i-au dat drumul din închisoare
Lege de rahat în România Alina
Este foarte greu sa citesti cateva articole din Codul penal.
"ART.188.Omorul
(1) Uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Tentativa se pedepseşte.
ART.189.Omorul calificat
(1) Omorul săvârşit în vreuna dintre următoarele împrejurări:
a) cu premeditare;
b) din interes material;
c) pentru a se sustrage ori pentru a sustrage pe altul de la tragerea la răspundere penală sau de la executarea unei pedepse;
d) pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni;
e) de către o persoană care a mai comis anterior o infracţiune de omor sau o tentativă la infracţiunea de omor;
f) asupra a două sau mai multor persoane;
g) asupra unei femei gravide;
h) prin cruzimi,
se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Tentativa se pedepseşte.
ART.190. Uciderea la cererea victimei
Uciderea săvârşită la cererea explicită, serioasă, conştientă şi repetată a victimei care suferea de o boală incurabilă sau de o infirmitate gravă atestată medical, cauzatoare de suferinţe permanente şi greu de suportat, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
ART.191.Determinarea sau înlesnirea sinuciderii
(1) Fapta de a determina sau înlesni sinuciderea unei persoane, dacă sinuciderea a avut loc, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani.
(2) Când fapta prevăzută în alin. (1) s-a săvârşit faţă de un minor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 18 ani sau faţă de o persoană cu discernământ diminuat, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 10 ani.
(3) Determinarea sau înlesnirea sinuciderii, săvârşită faţă de un minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani sau faţă de o persoană care nu a putut să-şi dea seama de consecinţele acţiunilor sau inacţiunilor sale ori nu putea să le controleze, dacă sinuciderea a avut loc, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(4) Dacă actele de determinare sau înlesnire prevăzute în alin. (1)-(3) au fost urmate de o încercare de sinucidere, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate.
ART.192. Uciderea din culpă
(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majorează cu jumătate.
ART.195. Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani."
Man, din cate stiu eu, conteaza daca ai vrut sa il omori, daca ai premeditat, daca l-ai omorat cu cruzime, nu tehnica folosita in sine. Dar iti dau dreptate, conteaza daca ai aratat respect fata de ramasite, pai un criminal abil arata respect si scapa, si un om sincer, care poate a fost adus la exasperare de mort, sare pe cadavru, din ura, si ia pedeapsa dubla. A fost un avocat care a angajat un asasin sa ii omoare sotia. A vorbit respectuos la adresa sotiei cu asasinul, a respectat-o si dupa moarte, si i-a folosit la proces. Ce mizerie.
Acum o suta de ani, legea prevedea ca daca surprizi sotia sau sotul avand sex cu cineva, poti sa omori partenerul si scapi. Se admitea ca surpriza si furia te puteau face sa omori PARTENERUL. COMPLICELE. Nu sotul sau sotia. Intr-o familie se aduna multe, sentimente bune si rele merg in paralel. Nu e bine sa dai unui sot puterea de a il omora pe celalat. Inca ceva, partenerul trebuia sa fie de sex opus sotului ca sa il omori. Daca era de acelasi sex, se credea ca o perversiune sexuala a sotului nu e de natura sa iti pierzi firea. Eu cred ca trebuie sa fie aceeasi pedeapsa, daca iti surprinzi sotia comitand adulter.
Ma plimbam pe aici... cand vad, hopa Ray si crime hmmm interesant
Daca intri in puscarie crede-ma nu mai ies om de acolo, am un vecini cu 12 ani de puscarie ( minunat, nu-i asa? ),
De ce sa iti distrugi viata pentru un rahat de genul, doar gandeste-te cat durere iar provoca mamei tale un dosar penal pentru crima, si nu mai zic de mustrarile de constiinta si viitorul distrus
Daca mai iesi in viata
Gandeste-te daca ai fi tu victima si eu vinovatul cum as putea trai si sa stiu ca omenirea a pierdut o fata asa nebuna ca tine cu vecini penali
Pfff nu omenirea are nevoie de mine, sunt mai mult de cat o fata nebuna-de -legat cu acte-n regula
Sunt nepoata, vesrioara, sora, fica * ai fii surprins sa vezi cata durere poate provoca lipsa mea *
Ori cum o dai, tot nu ai dreptul sa uciz
Sunt nepoata, vesrioara, sora, fica, iubita
Daca nu te adaptezi la mediul din puscarie nu te omoara dar te transfera la balamuc, iar acolo ajungi o leguma in viata. Nu intamplator ii spune "spital... si pentru masuri de siguranta", ca nu e musai sa fi bolnav ca sa ajungi acolo.
Conteaza daca e premeditat sau nu Ray. Alta e cand dai cu masina din greseala peste unu, alta e cand cumperi pistol si te duci si il impusti.
Pai daca tin o fata prinzonera apoi fac un film saw cu ea, pedeapsa e mai mare ca daca o impusc si atat
Pai normal, e omor cu cruzime, si e omor din cupiditate. In Singapore unul si-a omorat prietena, inainte de moarte i-a taiat o mana, si la procesa zis juratilor: ''ce, n-ati auzit de amputare?'' A fost condamnat la amputarea unei maini, urmata de spanzurare, l-am vazut si in poza, avea ciotul complet vindecat cand l-au spanzurat.
RAY delireaza, ca de obicei. E virgin dar isi imagineaza cum il va insela iubita si cum o va omora apoi.
Man iti faci viata grea prin ceea ce postezi.Ti cu orice pret sa intri in atentia cuiva?
Adrian TPU = intrebari si raspunsuri atat
Toate tarile din lume au la inteligence servicii de cautare dupa cuvinte cheie, nici noi nu facem exceptie, treaba ta.
O pedepsã inexistentã ar fi sa inscenezi o sinucidere, sau chiar sa faci acea persoanã sa-si ia zilele.
Vrei sa fi urmãtorul Cioacã?
In nici un caz, nici nu am iubita
Probleme man? Nu merita, asculta la unul care a trait destule de-astea.
Yo man!
Nu am probleme
Cu cat chestiile pe care le-ai facut sunt mai grave cu atat sentinta e mai mare, pentru ca unele chestii de genul asta sunt din greseala
poate sa fie vorba chiar si daca se arunca unu in fata masinii tale cand tu gonesti cu 150 la ora