Pe toate canalele media sunt promovate non-valorile. de ce sa citesc Thomas Mann si Simone de Beauvoir si sa ma port civilizat in orice context cand e atat de simplu sa te dezbraci „sa-i faci" pe unii si sa iei bani?! Cititi Libertatea, uitati-va la mondenii si la telenovele de 2 bani, stati de vorba cu un licean sau cu un elev de gimnaziu si-o sa dati in disperare. Intrebarea pe care ar trebui sa si-o puna toata lumea (in frunte cu inaptul ministru al educatiei) este cum se poate remedia situatia, pentru ca ce se va intampla peste cativa ani, este simplu de estimat. si tragic.
Ai date care sa sustina afirmatia ca avem in continuare rezultate la olimpiadele internationale? La nationale te cred ca avem, pentru ca acolo concuram noi cu ...noi. Si depinde la ce te raportezi cand afirmi ca avem un nivel de invatamant destul de bun. Da un simplu search pe google sa vezi ce loc ocupam in Europa dupa acest criteriu si vei vedea ca situatia este departe de a fi una roz. Daca te raportezi la Somalia si Ghana, probabil ca stam inca destul de bine.
Bună.
Suntem într-o nouă concepție, în cea a indiferenței fără a cunoaște esența vieții!
Pa, pa.
Nu m-am referit la toti, ci in general. Si daca stam sa ne gandim bine, nu gresesc cand spun ca copii de azi nu prea au cultura. Iar cand spun ''copii de azi'' nu ma refer la toti, ci ma refer la cei care se simt sau ar trebui sa se simta. Uitati, de exemplu ce intrebari fara rost sunt puse aici, pe TPU! Unii pur si simplu nu stiu despre ce anume sa vorbeasca, asa ca incearca sa se bage in seama prin incultura. Imi pare rau, dar acesta e adevarul.
Comportamentul in societate nu are nici-o treaba cu gradul de educatie sau de cultura. Este pur si simplu o chestie de bun simt si de "cei sapte ani de-acasa" nu de cei saptesprezece ani petrecuti prin scoli si biblioteci.
Eu cred ca se intampla asta din cauza ca tehnologia a evoluat prea mult. Acum vezi copii de 8-9 ani pe net. Eu am avut prima oara net la 14 ani si eram asa fericita ca nici nu-mi venea sa invat pentru teza Copiii din ziua de azi nu numai ca nu au cultura dar nici sa se distreze numai stiu. Prefera sa joace cs decat fotbal cu prietenii sau orice altceva, sa iasa afara din casa. Stau numai cu nasu` in calculator. Habar n`au de nimic. Si mai se zice ca generatiile viitoare vor salva tara... Da` de unde.
Simplu copii din ziua de astazi nu mai au pic de respect in ei unii sunt prea alintati rasfatati. Se cred superiori celor din jurul lor fapt care duce la prostie, ei in loc sa fie mai linistiti cu atit se cred mai vedete mai tari.Acesta este unul dintre motive dupa parerea mea.
Anddrea, poti invata multe lucruri stand pe calculator, in primul rand comunici mai mult, decat sa te duci sa joci fotbal si incepi:
"Ba, ce faci ma?" Doamneee...
Si vezi ca nu este prea indicat sa te iei de copiii din ziua de azi, cum sa nu au cultura, nu cred ca tu esti mai inteligenta, a mai evoluat omenirea, nu a involuat, cum crezi tu, de aceea se spune ca generatiile urmatoare vor salva tara!
Multa bafta sa ai si de altadata vezi ce cine te iei!
(Stati calmi ca eu nu ma simt, dar cred ca data viitoare va trebui sa formulezi altfel textul, daca dupa tine nu exista si exceptii... e problema ta! )
Biby întreabă: