| Bacemi a întrebat:

Am observat ca pentru a accepta o propunere pentru o categorie noua e nevoie de 55 de voturi pro. Oare la fel este si in cazul unor propuneri pentru o altfel de imbunatatire a site-ului?

M-am gandit bine si as propune administratorilor ca fiecare utilizator sa aiba o medie a notelor primite la intrebari care sa fie facuta publica la profil. Astfel am vedea cine e serios si cine nu. Sa se faca un barem si cine nu ajunge la o cifra stabilita minim ( asta pentru a mari preponderent calitativ si nu cantitativ intrebarile ) sa nu mai poata pune intrebari. Voi ce parere aveti?

Totodata vreau sa va propun sa fim ceva mai responsabili privind intrebarile si sa le notam dupa cum credem de cuviinta. Intrebarile considerate deosebite sa fie notate cu 10 iar cele care sunt stupide sau superficiale sa fie notate cu nota 1. Haideti sa ne ajutam si singuri ca sa mai scoatem la iveala intrebarile si utilizatorii care prezinta lucruri ceva mai deosebite.

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Eu am pus foarte putine intrebari si din pacate un numar mic de utilizatori au raspuns. De regula, imi canalizez timpul pentru a da raspunsuri si a fi astfel de ajutor userilor care au varii probleme, pe care nu stiu cum sa le rezolve, cat mai eficient cu putinta.
Ai dreptate, sunt intrebari care nu prea au acest statut dar asa cum s-a mai raspuns deja, acest site este intr-o proportie destul de mare utilizat de puberi si adolescenti care nu au cunostinta de faptul cum trebuie sa puna o intrebare, cum trebuie sa scrie corect si acestia ar intra primii in categoria vizata de tine Bacemi. De aceea apreciez ca, doar acei useri care folosesc un limbaj necorespunzator sa fie "sanctionati" mai intai cu suspendarea pentru o perioada data, iar mai apoi, daca genul de comportare necorespunzatoare pe site continua, atunci sa fi exclusi.
Sper ca site-ul sa fie folosit de cat mai multi useri si aportul celor cu experienta, sa-i invete pe cei noi, cum sa se poarte pe site, pentru ca acesta sa-si mentina standardul la care a ajuns in prezent.
Ganduri bune pentru toti utilizatorii TPU si multa sanatate.

Este buna insa ideia cu notarea intrebarilor pentru ca, aceasta ar da posibilitatea unei departajari si ar atrage mai multi useri care ar putea raspunde la niste categorii de baza de pe site, in raport de importanta intrebarii puse.

14 răspunsuri:
| ησ мυѕι¢✪ησ ℓιƒє a răspuns:

Sa nu mai poata pune intrebari? Si daca omu are nevoie de ceva odata si nu poate pune intrebari, cum te-ai simti in locu lui /:-)?

| Catalion a răspuns:

Eu sunt de acord, dar spre deosebire de o categorie, nu se stie daca site-ul poate fi configurat pentru asta.

| Eaaaaa a răspuns:

Mai bine s-ar face o categorie cu intrebari aiureaoh go on Si acolo sa puna toti prostii! Sunt unii care sunt chiar obsedati. Intr-un fel.as fi de-acord! Dar cum zice si Lollipop pentru o intrebare mai aiurea sa nu poata cere ajutor cand chiar are nevoie. Ar trebui sa ne gandim la altceva nu sa nu mai lasam sa puna intrebari!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Buna bacemi,
Propunerea ta este interesanta dar nu cred ca va fi acceptata, avand in vedere ca am fi prea subiectivi in notarea intrebarilor si nu putem interzice intrebari mai naive, avand in vedere si faptul ca 50% dintre utilizatori sunt minori(tocmai am vazut sondajul facut in luna august 2009) si acum cred ca aceasta proportie a crescut. Pentru acesti utilizatori poate parea foarte importanta o intrebare care mie mi se pare absolut irelevanta si nu vad de ce parerea mea ar fi mai relevanta decat a acestor tineri utilizatori. Pana la urma, cu bune si mai putin bune, toti suntem relativ egali pe site. Numai bine!

| CM7YRE a răspuns:

Zici bine, dar crede-ma ca or sa fie unii care din ciuda sau din faptul ca pur si simplu, asa le vine, or sa noteze un raspuns bun cu o nota mica, deci, nu prea e chiar buna rau ideea, scuze daca m-am exprimat gresit.

| MidnightLady a răspuns:

E o idee buna. Dar cu siguranta s-ar ajunge la abuzuri la fel cum s-a intamplat cu functia "raporteaza".

| JustShadows a răspuns:

Buna!happyNu pare o idee atat de buna, vreau sa spun, intrebarile care sunt postate pe site, nu pot fi toate asa cum. le asteptam, site-ul in sine reprezista ideea de a ne ajuta unul pe celalalt"TotiPentruUnu", remember?
Deci, sa nu se mai poate posta intrebari.nu stiu, eu una pun intrebari foarte rar, adica pun din obligatie, nu ca as avea nevoie neaparat, doar pentru a respecta niste reguli.Sincer nu-mi pasa care si cum vor fi regulile, voi utiliza site-ul atat cat pot, nu pentru intrebari, ci pentru raspunsuri, si pentru a cunoaste, alte.caractere ale oamenilor.Eu cred ca ar fi mai bine sa lasi lucrurile asa cum sunt.Alte categorii da, de ce nu, dar intrebarile.Site-ul ofera libertate in a intreba, gandeste-te ca nu toti sunt. ca tine, intrebarile nu pot fi asa decisive ori 1 ori 10. Uiti esenta site-ului, aceea de a ne ajuta intre noi.
Unele idei sunt bune, altele nu, dar inainte de-a face ceva, ganditi-va profund, la numele site-ului, si ceea ce presupune el.
Take care of you!happy

| Flav a răspuns:

Nu mi se pare benefic. Eu nici nu stiam ca trebuie 55 de voturi ca sa fie infiintata o categorie noua(scrie Raluca undeva despre asta sau undea prin regulament?) dar, faza cu notele, e cam inutila. Se va vota subiectiv, din dusmanie, simpatii/antipatii, precum se dau si voturile. Asta pe langa faptul ca exista functia de raportare.
Ce mi s-ar parea mai util ar fi faptul ca nu toti sa aiba la dispozitia functia de raportare sau de punere a notelor. Daca era asa, poate ideea ta ar fi fost utila. Ar trebui ca numai o categorie sa dispuna de toate facilitatile(in cazul de fata, numai expertii poate) ca site-ul sa mearga mai bine. Dar cand un copil care-si face cont maine are aceleasi drepturi ca si mine si poate raporta orice, atunci crezi ca va avea ceva succes pe site?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cind in cind, sub masca "binelui comun " se mai naste cineva care se crede sef.
Romanul nu se simte bine pina nu cauta el sa organizeze ceva ...si, normal, discutia se poarta punindu-se pe el deasupra tuturor. El este cel mai destept, cunoaste fenomenul, cauzele si solutiile deci nu ne ramine decit sa ne incolonam sub comanda lui... ( adolf )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu suna rau, dar faza sa nu mai poate pune intrebari mi se pare destul de dura...adica daca e nou, ce face?

| Dan a răspuns:

Buna! Sunt de acord happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ok. sunt de acord. nota bene

| katala a răspuns:

Nu poti restrictiona dreptul omului de a pune intrebari. In fond rostul site-ului acesta este, de a cere si oferi ajutor; ca mai sunt si intrebari tampite...asta e!

| Aero a răspuns:

Bacemi, nu prea sunt de acord cu tine, dar cum ramane cu cei care nu posteaza mai deloc intrebari si doar ajuta cu raspunsuri? Sau la categoria Tehnologie unde posteaza multi intrebari in legatura cu PC-ul...cine sta se le dea lor 10 la intrebari mereu? Adica ce ar fi asa interesant in intrebarea fiecaruia ca sa o notezi cu 10? N-o sa mai aiba oamenii dreptul de a pune intrebari pentru. ca n-au postat intrebari ca lumea la categoria Stiinta/Filosofie de exemplu?

Eu sunt de parere ca in primul si in primul rand tot sistemul de notare de pe TPU.ro ar trebui schimbat complet!

Uite aici cam ce as vrea eu: www.ziare.com

Intra pe o stire la nimereala care are comentarii postate. Ceva in stilul ala mi-as dori de la acest site! Fara fundite! Fiecare raspuns va avea sansa sa fie apreciat mai bine. In functie de acele stelute, adica de calitatile raspunsurilor ar trebui si utilizatorul sa creasca in rank sau chiar sa si scada. Si mai dinamic. In momentul de fata scazi in rank daca nu ai activitate si ti-o ia altii inainte. Ar fi un mare pas inainte pentru TPU, dupa parerea mea. Acum pe site cresti in rank doar dupa numarul de puncte acordat. Si inca cum? Pentru ca e dureros! Pentru niste raspunsuri excesive de 2-3 cuvinte ale unor utilizatori. Probabil cel mai bun exemplu:
adriangabor92
http://www.tpu.ro/utilizator/toxh
Eu sunt utilizator al acestui site din ianuarie si am rank 175 in acest moment. Adriangabor92(cont din iunie practic-30 mai) e pe pozitia 136 si uita-te la raspunsurile lui(macar din avion)! 98% din 2-3 cuvinte, 1% raspunsuri mai lungi, dar copy-paste, 1% oarecum niste ineptii de ale lui, dupa parerea mea. E doar un copilas si el :))

Asadar, nu crezi ca merita sa pun si eu o intrebare similara cu a ta, dar in care ceream inlocuirea sistemului de notare? Iti spun eu, poate ca ar fi fost de acord multi utilizatori, dar poate administratorilor nu prea le-ar fi placut ideea pentru. ca ar da in acelasi timp multe lucruri peste cap + ca poate s-ar simti jigniti pentru. ca se gandesc ca au avut probabil cea mai buna idee cu funditele :D

O seara excelenta!;)