Buna! 1. Cei care merg in alta tara sunt discriminati si facuti tigani, ghici din cauza cui? a tiganilor, normal, pentru ca ei vin cu comportamentul lor grotesc si fac tot felul de smecherii.
2. Nu cred ca se simte nimeni superior fata de o alta rasa, sau ma rog, cel putin eu nu, si nici atat din cauza culorii, ci a comportamentului care lasa de dorit. E normal sa nu ii vrei prin preajma atata timp cat te simti incomond, avand impresia in orice moment ca vrea sa te fure, ori sa iti faca ceva.
In ceea ce priveste invatamantul superior, daca vor sa fie tratati egal, atunci nu vad de ce le trebuie locuri speciale, ca pentru handicapati. De ce nu ar exista locuri speciale si pentru evrei, de exemplu?
1. Nu prea, ci am patit chiar contrariul. Depinde ce experiente au mai avut cu romanii cei cu care te intersectezi.
2. Nu ma simt deloc superior. As vrea sa fiu negru discriminat si cu caracteristicile fizice rasei respective.
Bonus: Desigur ca au. La faza asta e un pic de discriminare pozitiva, pentru ca sunt locuri speciale pentru etnia roma si pe ele poti intra cu media 6-7 la fara taxa, pe cand aia albi si superiori cu 8.50-9 vor intra la taxa...
Toți oamenii de pe planetă din trecut, din prezent și cei care se vor naște în viitor, au avut, au, și vor avea drepturi egale indiferent de orice.
Teoretic, da. In realitate justitia este partinitoare si coruptibila.
Sarut mana, Flavianadx; in ce priveste intrebarea bonus, orice tigan poate sa dea examen la orice facultate. Are toate locurile. Putine sunt locurile pe care tiganii pot intra fara concurs, DAR, tiganii care invata nici nu solicita locurile alea, pe care intra niste gagii care dau mita la organizatia romilor. Tu invata, si da examen; daca esti buna, o sa intri la buget, nu scrie nicaieri ca esti tiganca. Cat despre rasisti, moarte rasistilor, in particular, si moarte extremei drepte, in general.
O să fiu sincer
Cine sunt găinarii ce vând pui ilegal, fără firmă? Românii? Italienii? Nu, țiganii. Iar dacă le spui că suni la politie că nu au aviz de la DSVSA și celelalte acte în regulă te iau la bătaie. Pe tipul ăsta de țigani nu îi suport, dar ceilalți cuminți și la locul lor îi îndrăgesc pentru că fac ca etnia lor sa nu mai pară așa de insuportabilă din cauza celorlalți cocalari care consumă duzine de seminte pe stradă. Sunt și țigani buni, dar cei mai mulți sunt bătăuși de felul lor, dar numai în grup că singuri nimic. Dar lăsând astea, știai că țiganii sunt indieni care au emigrat în Europa, iar cele mai mari populații sunt in România și in țările noastre vecine in general. Din cauza lor nu ne suporta nici vesticii pentru că ne asociază cu ei
Intr-adevar exista si tigani rasati, prin Ardeal, de exemplu.
Salut! E urât ce fac.
Nu trebuie discriminați.
Dar fiecare cu educația pe care a primit-o. Toți suntem egali, nimeni nu trebuie stigmatizată. Funda, pentru răspuns?
Nu mai cersi funda, ca poate te fac tigan acum
As fi vrut sa raspunda si rasistii din celelalte intrebari ale mele. Pacat, s-au simtit vizati si au tacut.
Ba hai s-o dam pe aia dreapta. Majoritatea dintre noi suntem bruneti si brunete...Toti suntem tigani ca neam, e in adn-ul nostru. Nu suntem chiar blonzi cu ochi albastri ca sa poti sa spui ca suntem rasa curata, neatinsa de nicio incrucisare genetica din istorie.
Cum poți spune că suntem țigani? Noi suntem neam cu Eminescu Tudor Vladimirescu, suntem valahi. Țiganii sunt o sub rasă din rasa indienilor. Apropo de ochi albaștri, strămoșul oamenilor cu ochi albaștri a fost în Marea Neagră.
Incrucisari de rase au fost mereu. Totusi, unele gene predomina, iar romanii sunt rasa caucaziana, ca astea predomina.
Romanii sunt discriminați în străinătate din cauza Țiganilor ca fac numai prostii, crime, jafuri, și ca se dau drept Rromi când ei sunt gipsy casual
Sunt Țigani buni între Țigani de cacao, nu putem generaliza, nu sunt toți la fel, nici Romanii nu sunt toți buni și cinstiți.
Eu sunt mai colorat decât tine dar în viata mea nu am vorbit în limba țigănească, eu nu ascult manele, și nici nu fur, și urăsc cocalarii.
Eu sunt mixt ca etnie, și la rândul meu și eu am fost discriminat de unele fete din zona din cauza tenului meu mai măsliniu, într-un mod paradoxal niște țigănci împuțite ma discriminat, dacă erau românce mai spuneam naibii, câtă ipocrizie pe ele. Și acum doi ani s-au făcut glume cu tente rasiste la adresa mea, ma gândeam sa ii bat dar mi-am văzut de treaba, glumele lor au fost de prost gust, oameni de cea mai joasa speță, dacă ii băteam tot pe mine ma ridica politia.
Dar în majoritatea cazurilor țiganii ăștia ne cam fac de ras în Europa, și din cauza lor o trag și Romanii.
Niște țigănci *
Https://youtu.be/T-Zu0bRGuUQ
)))) țigăncile noastre sunt cistite, au parul împletite
hai ca asta măcar e simpatic
Da, strainii ne subestimeaza. Mi-a spus un american ca nu am dreptul sa vorbesc ca sunt din Romania. Mai multi au spus asta. Citeste povestile romanilor care au fost in străinătate.
Nu stiu daca te poti uita la un tigan pana nu se ia de tine si te injura.
Dar ce fac majoritatea cei care iasa in strainatate? https://youtu.be/gPeQp4N_H_Q
https://youtu.be/GsA9P3_Wj7I Sa nu mai vorbim de prostitutie Sau munci de jos de care numa arabii mai fac. Dar intrebarea e cine e rom si cine e roman? Ca cica sunt 500k romi romani, iar daca te ei dupa culoarea pielii sunt millioane de oameni cu pielea inchisa in Romania iar la mentalitate indiferent de culoarea pielii mai toti is la fel.