Daca nu exista alti mostenitori, se imparte egal la cei 4 frati, deci fiecare are cate 25% din terenul respectiv.
Nu e clar ce s-a intamplat cu casa, daca a daramat-o si a reconstruit-o similar cu cea veche, pentru a evita demersurile de a obtine autorizatie de constructie samd, atunci casa facuta de el se considera a fi cea din mostenire.
Ulterior si-ar putea cere recunoasterea investitiilor, in instanta (daca nu se inteleg intre ei).
Daca toti fratii pica de acord, pot ceda terenul cu tot cu casa, celui care a investit acolo. Sau pot face contract de vanzare-cumparare, daca se inteleg pe o suma de bani.
Deci, daca se pun de acord, totul se rezolva simplu, la notar.
Daca nu se inteleg, e nevoie de avocati, proces samd.
Cum vad daca casa pica in cei 25 la sută din partea pe care o am din curte? Cum se măsoară? Adică din ce parte de la poarta sau din mijlocul pământului? Că nu înțeleg
Legea nu iti imparte fizic terenul. Procentul reprezinta titlul de proprietate. Daca s-ar face o evaluare oficiala, cei 25% ar insemna 25% din valoarea totala, exprimata in bani.
Imparteala pe teren o puteti face amiabil voi, fratii. Transformati terenul in parcele, si il intabulati fiecare separat. Tot prin notar s-ar face asta.
Daca nu va intelegeti amiabil, atunci trebuie sa vorbiti deja cu un avocat cu experienta in mosteniri imobiliare.
Am înțeles, mulțumesc! Dar nu am înțeles foarte bine treaba cu, casa. Casa noua pe care au construit-o în curte in locul celei vechi se pune și ea în valoarea bunurilor? Chiar daca nu e in acte? Îmbunătățește ceva situația dacă își fac rol pe casa?
Nu am idee, numai cineva din domeniu te-ar putea lamuri complet.
Pai cum sa isi faca rol pe casa daca nu e facuta succesiunea?
Se imparte cum se inteleg ei. Daca nu ase inteleg,atunci se imparte dupa lege.
La mostenire poate sa arate ca el a construit casa,are facturile de la materiale,martori,deci chestia se complica nitel.
Raspuns bun poate primi de la un avocat, sau de la un notar.
Asa ca sa mearga la notar, consultatia este gratis, nul costa nimic, afla direct de la sursa cum sta situatia.
Ii revine un sfert, ca tot ce e se împarte la 4 daca is morti ambii parinti si nu mai is altii sa ceara.
Mostenirea se imparte in parti egale intre frati. Adica fiecare are cota de 1/4 din tot. Pe urma la intelegere pot face partaj fratii si sa stabilească de comun acord ce ii revine fiecaruia.
În mod legal vor fi 4 moștenitori ai casei cu teren.
În mod moral, dacă nu construia nimic pe acel teren, fiecare din cei patru primeau un petic de pământ cu o casă care se dărâma. Deci cel care a construit casa poate deschide discuția în a le da celorlalți alte terenuri în schimbul semnăturilor.
Pai nu înțeleg. Daca a dărmat casa bătrânească și a făcut alta în locul ei se pune la plata?