| Constantin_Andrei_1997_aWEw a întrebat:

Am plecat din tara prin intermediul unei firme de recrutari. Acum sunt la locul de munca respectiv de o luna! In contractul cu cei din tara scrie faptul ca dupa 30 de zile trebuie sa le platesc suma de 400 de lire si cum ca am 3 zile la dispozitie in caz ca nu ajung la timp la banca. In orasul (satul) in care lucrez nu exista nici o banca, astfel, angajatorul s-a oferit sa ma ajute cu trimiterea banilor (opriti din salariu desigur). Nu ar fi fost o problema daca cei din tara nu m-ar fi sunat dupa fix 30 de zile sa ma ameninte (vorbind foarte violent) cu incheierea contractului si dat in judecata pentru acesti bani. Angajatorul meu spune ca nu are nici o idee cine sunt acestia (desi ei au spus ca tin legatura constant cu angajatorul meu), deci nu au nici o putere asupra contractului meu de munca pentru ca ei de fapt au luat legatura cu firma de recrutari din Anglia, care mi-au spus ca nu e normal sa mi se ceara bani deoarece angajatorul a platit deja ceva. Din cate stiu eu nu este legal sa se ceara bani ambelor parti. Nu mi-au oferit nici un ajutor financiar, biletul de avion si absolut tot mi-am platit singur. De asemeni am primit un e-mail dupa acel telefon in care mi se spune ca "ma incurc in propriile minciuni" cum ca "am trimis banii dar de fapt angajatorul i-a trimis" (am incercat sa ii explic domnului agresiv ca nu am trimis eu personal banii, ci angajatorul, in numele meu). I-am trimis acest contract angajatorului britanic ca sa imi spuna ce sa fac in continuare, daca sa le trimit totusi banii (ceea ce lui i se pare anormal) sau nu. Pana primesc acest raspuns ma poate ajuta cineva?

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| MihaiNicu23 a răspuns:

Ai grija sa nu dai in 2 parti banii degeaba.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Mare belea.Cu cei din tara ai un contract semnat.Cu angajatorul englez ai doar vorbe(din ce spui tu). Sper ca ai dovezi pentru banii dati angajatorului sa-i trimita in numele tau.Cineva te fraiereste, ai grija insa sa nu o faca ambele parti.

| Constantin_Andrei_1997_aWEw explică (pentru Adrian_Mares_1972):

Pai acum nu ii mai trimite nimeni, angajatorul a anulat tranzactia pana se lamureste treaba asta! Banii mi-au fost inapoiati... Si sincer sa iti spun in cine crezi ca am incredere? In persoana la care muncesc de o luna si care e langa mine momentan sau intr-un tip cu care nu am vorbit mare lucru decat la telefon si care a mintit in privinta a mai multor lucruri (cum ar fi ca tine legatura cu angajatorul) si care acum ma ameninta si face acuzatii nefondate