| Diego_Mario_Raul_1996 a întrebat:

Am primit 3 ani cu executare, am făcut acord de recunoaștere.
Dacă normal sunt 8 luni la an, voi face doi ani? Și din astea doi ani 2/3 din pedeapsa pentru ca am făcut acordul sau? Chiar n am înțeles cu aceste calcule

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este asa.
Cand ai facut acordul de recunoastere a vinovatiei pedeapsa stabilita a fost mai mare de 3 ani, respectiv 4 ani si 6 luni si dupa reducerea cu o treime s-a ajuns la 3 ani.
Sigur ca vei putea solicita liberarea conditionata dupa executarea a 2/3 din pedeapsa, respectiv dupa 2 ani sau chiar dupa mai putin daca vei lucra.

regis
| regis a răspuns:

Daca ai primit 3 ani cu executare, vei face 3 ani, probabil fara acord riscai 4 ani si jumatate.
8 luni la un an sau alte reduceri de pedeapsă le poti primi ulterior, in functie de cat ai muncit si cum te-ai comportat pe perioada detentiei, dar sentinta pe trei ani cu executare inseamna fix 3 ani cu executare.
Firesc ar fi ca avocatul tau sa iti explice exact toate aceste calcule.

| Mosotti a răspuns (pentru regis):

Nu face 3 ani, va face 2 daca e baiat cuminte si se baga la activitati.
Daca mai si lucra chiar si in penitenciar neplatit, are zile castig la luna, desi poate iesi mai repede de 2 ani.

Si daca lua 4 ani jumate, facea din aia 3 ani.
Dar daca nu e cumimte, face prostii, face termen adica cum zici tu, 3 ani.
Deci depinde de el dar si de comisie sa nu-i dea amanare.

| regis a răspuns (pentru Mosotti):

Si eu ce am zis?!?
"8 luni la un an sau alte reduceri de pedeapsă le poti primi ulterior, in functie de cat ai muncit si cum te-ai comportat pe perioada detentiei".

| Mosotti a răspuns (pentru regis):

Zisesei "Daca ai primit 3 ani cu executare, vei face 3 ani".
Ai zis dupa dar ai zis cam tot aia de fapt.
Face 3 daca nu e cuminte.

| sierra1 a răspuns:

Ia-ți un avocat, nu e glumă dacă e vorba de libertatea ta. Apropo, cum de-ai "umflat-o"?

| Mosotti a răspuns:

Da, o sa faci 2 ani daca esti cuminte, te duci la munca, activitati, si poate iei si castig la luna ceva zile daca lucri, si poate iesi mai devreme, trebuie sa dai bine la comisie.

Nu conteaza ca ai facut acord sau nu, regula se aplica oricum, nu e cum zic colegii aici.
La pedepse de peste 10 ani se socoteste 9 luni la an.
Doar la cei pe viata nu se aplica, acolo faci 20 ani zi la zi orice ai face, apoi se intra in comisie.

Daca nu faceai acord poate luai mai multi ani, dar se aplica aceiasi regula. regis nu zice bine, nu faci 3 ani daca esti baiat destept.

Cand urmeaza sa te duci la penitenciar? Eu cred ca as innebuni sa stiu ca trebuie sa ma duc la inchisoare, daca si psihicul tare, bravo tie. Ca daca sentinta e data, trebuie sa te duci.

La calcul se inmulteste 0, 67 cu pedeapsa data, si asa se afla cat se face daca omu e cuminte si asa mai departe.
Dar daca faci scandal, ai rapoarte si altele, posibil faci termen adica 3 ani.

Trebuia sa mai vezi clipuri de a lui Montana pe Youtube ce acolo ne invata ce si cum la parnaie daca am ajunge, ce sa facem ce, sa nu facem.

Eu am fost in spital in vara 3 saptamani si abia asteptam sa vin acasa, si aveam voie telefon, calculator, net, eram singur in camera, damite sa stau 2-3 ani la parnaie?! Si cu atatia in camera, si cu tot felul de nesimtiti, fara telefon, etc, mancarea proasta, la magazin poate fi si de 3 ori mai scumpa ca afara.
Nu ai frigider in camera, etc.

Patu nu ti-l da penitencierul cand intri in camera, sefu de camera iti da ce vrea el. Aia mai asa iau patul 1 de jos, ceilalti iau 2 sau chiar 3 daca e.

| StefanTodeaIlie a răspuns:

Pe cine ai "executat"?