| iumele a întrebat:

Am primit amenda de la polița locala 300 lei, e adevărat că trebuie să plătească 50 lei in 15 zile și doar atât? Iar dacă plătesc după 15 dau 300?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru un raspuns corect ar trebui sa stim ce varsta ai si cat este limita minima a amenzii. Daca esti major si limita minima a amenzii este 100 de lei atunci este adevarat ca poti plati 50 de lei, daca platesti in maximum 15 zile, conform OUG 2/2001, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 28.(1)Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal."
Este vorba de zile calendaristice.

| iumele explică (pentru Ioandelasal):

Am 18, unde scrie jumătate din "jumatea din minimul amenzii, adică suma de_____" Este trasa o linie

| Ioandelasal a răspuns (pentru iumele):

Inseamna ca au uitat sa scrie suma. Pentru ce-ai fost amendat?

| iumele explică (pentru Ioandelasal):

Consumul de băuturi alcoolice în spații publice

| Ioandelasal a răspuns (pentru iumele):

Inseamna ca ai fost incadrat la art.2, pct. 21 sau 23, din L.61/1991, rep. in 2014. La ambele puncte amenda este de la 100 lei la 300 lei, astfel ca poti plati 50 de lei, daca platesti in 15 zile.

| Simpatic a răspuns (pentru Ioandelasal):

Jumatatea lui 300 este 150 mah nu 50 de lei! unde stipuleaza legea ca se poate plati 50 de lei cand amenda este 300 de lei?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Simpatic):

Pe langa ca n-ai habar de legislatie, nu mi-ai citit atent raspunsul, n-ai citit nici prevederea legala, esti si necivilizat, te adresezi cu "ma gastii tale, eu nu-ti permit. De altfel ilustrezi perfect zicala: Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul".

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Exact cum am spus. Se pare ca, din imensa desteptaciune n-ai observat ca minimul amenzii nu este de 300 lei ci 100 lei, agentul a stabilit amenda la maxim. Bravo!

| Simpatic a răspuns:

Ai 15 zile sa platesti jumatate din amenda adica 150 de lei!

| JustAFriend a răspuns:

Ti-au dat amenda maxima.Este adevarat ca poti plati la jumatate dar nu 50 de lei, ci jumatate din 300 de lei. Daca vrei sa o platesti la jumate mergi in 15 zile si platesti 150, daca nu o sa platesti o sa iti vina acasa la impozit sau dupa un timp o sa iti puna proprire pe salariu pe amenda respectiva.Asa am patit si eu dar la mine au fost mai "dulci" si mi-au dat doar 100 ron. Oricum ideea este ca intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu o sa o platesti

| Ioandelasal a răspuns (pentru JustAFriend):

Raspuns total gresit. Te invit sa-mi citesti raspunsul, se plateste jumatate din miniml amenzii, nu din maxim sau din amenda stabilita.