Pentru un raspuns corect ar trebui sa stim ce varsta ai si cat este limita minima a amenzii. Daca esti major si limita minima a amenzii este 100 de lei atunci este adevarat ca poti plati 50 de lei, daca platesti in maximum 15 zile, conform OUG 2/2001, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 28.(1)Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal."
Este vorba de zile calendaristice.
Am 18, unde scrie jumătate din "jumatea din minimul amenzii, adică suma de_____" Este trasa o linie
Inseamna ca au uitat sa scrie suma. Pentru ce-ai fost amendat?
Consumul de băuturi alcoolice în spații publice
Inseamna ca ai fost incadrat la art.2, pct. 21 sau 23, din L.61/1991, rep. in 2014. La ambele puncte amenda este de la 100 lei la 300 lei, astfel ca poti plati 50 de lei, daca platesti in 15 zile.
Jumatatea lui 300 este 150 mah nu 50 de lei! unde stipuleaza legea ca se poate plati 50 de lei cand amenda este 300 de lei?
Pe langa ca n-ai habar de legislatie, nu mi-ai citit atent raspunsul, n-ai citit nici prevederea legala, esti si necivilizat, te adresezi cu "ma gastii tale, eu nu-ti permit. De altfel ilustrezi perfect zicala: Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul".
Exact cum am spus. Se pare ca, din imensa desteptaciune n-ai observat ca minimul amenzii nu este de 300 lei ci 100 lei, agentul a stabilit amenda la maxim. Bravo!
Ti-au dat amenda maxima.Este adevarat ca poti plati la jumatate dar nu 50 de lei, ci jumatate din 300 de lei. Daca vrei sa o platesti la jumate mergi in 15 zile si platesti 150, daca nu o sa platesti o sa iti vina acasa la impozit sau dupa un timp o sa iti puna proprire pe salariu pe amenda respectiva.Asa am patit si eu dar la mine au fost mai "dulci" si mi-au dat doar 100 ron. Oricum ideea este ca intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu o sa o platesti
Raspuns total gresit. Te invit sa-mi citesti raspunsul, se plateste jumatate din miniml amenzii, nu din maxim sau din amenda stabilita.