Inca nu te impacienta --- asteapta sa vina postasul cu pensia! Cred ca vei primi o pensie MINIM varantata de 350 lei.Din 2009, s-a publicat in Monitorul oficial o Ordonanta de urgenta care vine in in sprijinul persoanelor care beneficiaza de o pensie SUB nivelul pensiei minim garantate (de 350 lei) --- vezi art.1, aliniatele 1-4 din ordonanta :http://www.mmssf.ro/......6_2009.pdf
Inseamna ca, lunar, primesti 1 leu, pensie de urmas. Nu-mi vine sa cred ca exista asemenea pensie in Ro!--- pe decizie, ce scrie la "Punctaj "?
Punctajul mediu anual cuvenit sustinatorului este de 0. 00237
iar punctajul mediu anual aferent urmasilor 0. 00119
Pentru a calcula cuantumul ( cat este pensia ) se inmulteste punctajul cu valoarea punctului de pensie :
0, 00237 x 762, 10=1, 806177 lei -> se rotunjeste la 2 lei->pensia sustinatorului
0, 00119 x 762, 10=0, 906899 lei -> se rotunjeste la 1 leu-->pensia urmasului
Sustinatorul a lucrat o perioada foarte scurta de timp?--- a lucrat "la negru " (nu a avut contract de munca )?
Da avea 6 luni pe cartea de munca
Acesta este motivul, din pacate!
Nu cred ma. 1 leu. nu are cum. eu cred ca punctul de pensie este suma in lei.
Cuantumul pensiei de urmas se stabileste prin aplicarea unui procent asupra punctajului mediu anual realizat de sustinator, aferent pensiei, in functie de numarul urmasilor indreptatiti, astfel:
pentru un singur urmas - 50%
pentru 2 urmasi - 75%
pentru 3 sau mai multi urmasi - 100%
asta scrie in lege. acum interpretarea nu o inteleg nici eu. exprimare tampita
G777 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: