| B1nGbAnG2013 a întrebat:

Am primit o instiintare de la politie in care spune sa ma prezint la o anume data la sediul politiei in orasul de care apartin.Vreau sa spun ca pe instiintare spune ca imi este emisa mie in calitate de persoana vatamata. Vreau sa spun ca nu este trecuta cauza(scrie cauza privind si e liber spatiul acela) si mai spune undeva astfel:
,,Constatand ca procedura de citare nu pote fi indeplinita confrom Codului de Procedura Penala,va aducem aminte ca trebuie sa va prezentati la data "x".
Si mai spune si faptul ca in caz ca nu ma prezint la data mentionata pentru comunicarea citatiei, aceasta se considera comunicata la implinirea acelui termen.
1)Vreau sa intreb, ce inseamna aceste chestii?
2)Mai este cineva sau a fost in aceasta situatie? Ce este de facut si ce se intampla mai exact?
PSbig grinesi am primit aceasta instiintare nici macar nu stiu despre ce este vorba.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parte vatamata inseamna ca a fost savarsita o infractiune impotriva ta.
Se poate ca politia a gresit, poate altcineva, cu acelasi nume, a depus o plangere penala.
In orice caz este bine sa mergi la politie si sa lamuresti situatia, daca tu n-ai depus plangere penala.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Mergi si vezi despre ce e vorba, sunt cazuri cand ti s-a facut o nedreptate si nici nu stii.

| untu a răspuns:

Trebuie sa mergeti obligatoriu la politie, la data si ora stabilita prin aceasta citatie care va este adresata dvs. in calitate de partea vatamata pentru a va putea lua o declaratie! astfel riscati sa va luati o amenda!

| anonim_4396 a răspuns (pentru untu):

Declaratie in legatura cu ce, daca el nu stie despre ce e vorba?

| B1nGbAnG2013 explică (pentru anonim_4396):

Am si zis ca nu scrie in acea foita despre ce este vorba

| moshulica a răspuns (pentru anonim_4396):

Va afla acolo. Este vorba probabil de o persoana deja prinsa, care in timpul anchetei a recunoscut cui i-a facut rau. Acuzatiile trebuie probate cu declaratiile partilor vatamate (de ex., cele de la care a furat, sau pe cale le-a lovit). Prezentarea la politie este absolut necesara, altfel va urma o amenda.

| ascovit a răspuns:

2- Te prezinti frumos la data x sa vezi despre ce e vorba