Daca nu ai alte probleme in proces nu este nevoie sa depui intampinare, prin declaratia autentificata de acceptare tu ai acceptat mostenirea.
Pe de alta parte ai putea depune o scurta intampinare, prin care spui ca esti de acord cu solicitarea reclamantului si ca tu ai acceptat mostenirea, anexand o copie a declaratiei de acceptare.
Pe langa declaratia de acceptare, am predat si copie dupa certificat de nastere, buletin. Practic in Notificarea asta sunt Anexate copii dupa toate documentele facute la notar
Deci nu e obligatoriu sa mai dau nici un act, oricum Parca o sa fiu chemat si la judecata cand va avea loc
Daca este asa, este in regula, poti sa nu depui notificare si nu ai alte probe.
Nu stim noi asa ceva intreaba l pe avocat aici este vorba de o gramada de legi pe care numai ei le stiu.
Sa-ti clarific cum sta treaba.
In primul rand tu nu ai recunoscut tacit mostenirea, ci expres, prin inscris autentic, in conformitate cu art.Art. 1.108, alin.(2)
In al doilea rand, dezbaterea mostenirii se face, de regula la notar, cu conditia ca sa fie prezenti personal sau prin reprezentanti legali (imputernicire speciala). In cazul in care unul din mostenitori nu se prezinta sau nu are reprezentant legal, notarul nu poate sa incheie dezbaterea cu eliberarea de certificate de mostenitor, iar dezbaterea mostenirii se muta in instanta, judecatorul putand sa dea verdictul si in lipsa unui mostenitor, daca procedura este legal indeplinita (adica acel mostenitor a semnat de primirea citatiei sau s-a facut anuntarea acestuia prin publicitate).
Notificarea vizeaza pe toti mostenitorii.
Daca judecatorul considera ca sunt intrunite conditiile celui care nici nu a recunoscut mostenirea, nici nu s-a prezentat la proces, il cade sau nu din drepturi. Ca aici mai intervine o prevedere legala: mostenirea este imprescriptibila.
Acum sa revenim la tine.
Daca tu esti de acord cu ce cere cel care a introdus actiunea - adica modul cum se impart bunurile - nu trebuie sa mai depui in intampinare. Daca nu, atunci depui intampinare si arati pozitia ta si ce ceri. Daca nu ceri acum, prin intampinare, pe timpul procesului nu mai poti cere cu probe, altceva decat ce scrie in actiune.
Si inca ceva:
1. Nu trebuie sa depui nici o copie dupa declaratia de acceptare, deoarece ea se afla la dosarul cauzei, care a venit de la notar.
2. Daca nu vrei sa mergi la proces, poti sa faci o intampinare in care spui ca esti de acord cu cele cerute de reclamant si sa se judece actiunea in lipsa ta.
Ca de obicei, formularea din acte este foarte încâlcită. Răspunsul corect îl găsești chiar la notar. Sună-l!
Daca nu stii, nu da sfaturi. Aici nu este vorba de notar, notarul nu judeca procese. Aici este vorba de instanta.
Notarul care a întocmit actele pentru procedura succesorală este cel mai potrivit pentru ai da lămuriri, indiferent dacă este sau nu la mijloc un proces.
Adică, informație direct de la sursă. Vorbesc din experiență, nu din filme sau de pe forumuri, ca tine.
Vorbesti prosti. De unde sa stie notarul ce cere instanta?! Notarul nu se baga peste proces. Experienta este unilaterala, in functie de caz, procesul se judeca dupa legi universal valabile la nivel de tara.
Ce-mi plac oamenii care daca au trecut printr-un proces deja se considera atotstiutori ai legislatiei. Unii notari nici nu stau de vorba cand este vorba de dat lamuriri referitor la proces. De altfel nici nu au voie sa faca asa ceva, deoarece isi depasesc atributiile.
N-am trecut prin nici un proces. Întrebarea lui OP este foarte simplă și scrisă clar. Notarii care se ocupă de proceduri succesorale sunt cei care au informația de bază. Pot fi întrebați oricând, fără a risca să se "bage peste proces" și fără a-și "depăși atribuțiunile".
Probabil ești reta, d-aia nu înțelegi un enunț simplu. Complici lucrurile fiindcă îți place să te auzi vorbind.