| Alexutzu2012 a întrebat:

Am primit o somatie de la serviciul public pentru finante publice locale sector 6 in care sunt somat sa platesc 500 lei (5 amenzi RATB) daca nu in termen de 15 zile de astazi voi fii executat silit, eu stiam ca amenzile in 2 ani se prescriu, prima amenda este din data de 29.07.2009, deci daca in 2 ani s-ar prescrie.inseamna ca ar trebui sa fie expirata azi (02.12.2011), si cea de a doua amenda este din data de 12.12.2009, si ea ar trebui sa fie prescrisa...pentru ca 15 zile incepand de astazi.ar fi 17.12.2011, ma puteti ajuta si pe mine? Ce pot sa patesc daca nu le platesc?
Multumesc anticipat

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista termen de prescriere de 2 ani, ci de 5 ani. Amenzile neplatite si trimise spre executare organelor fiscale se asimileaza creantelor fiscale si executarea silita a acestora se face în condiţiile prevãzute de dispoziţiile legale privind executarea silitã a creanţelor fiscale. Aceste dispozitii sunt prevazute in Codul de procedura fiscala, citez:
"ART.131. Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silitã a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmãtor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevãzut la alin. (1) se aplicã şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale."
Daca nu platesti vei fi executata silit, prin oricare dintre formele de executare silita prevazute de acest cod - poprire pe salariu, pe conturile din banci, executare silita mobiliara. Numai bine!

| boomblast a răspuns:

Am inteles ca nu patesti nimic daca iti vin scrisori d'alea acasa...

| Alexutzu2012 explică (pentru boomblast):

Pai da dar asta numai este deja scrisoare, e SOMATIE, asa scrie pe ea, si este de la taxe si impozite, nu de la RATB