| Puscas_Alex_1998 a întrebat:

Am rămas fără permis anul trecut(20.04.2023) pentru conducere sub influența substanțelor psiho active, analizele nu mi-au venit, nici la declarație nu am fost chemat

Întrebarea mea este: după nouă ordonanța dată în care spune ca primești permisul înapoi dacă analizele nu au venit în 72 de ore, eu pot beneficia de această ordonanță?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu, nu poti beneficia de prevederile OUG 97/2024, avand in vedere ca permisul ti-a fost retinut anterior intrarii in vigoare a OUG 84/2024, citez:
"ART. 3
  Pentru măsurile de retragere a permiselor de conducere potrivit dispoziţiilor art. 38 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ori de reţinere, exclusiv ca urmare a testării cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezenţa în organism a unor substanţe psihoactive, potrivit dispoziţiilor art. 111 alin. (1) lit. b) din acelaşi act normativ, dispuse anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, prevederile art. 1 alin. (1)-(3) se aplică exclusiv cazurilor intervenite de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranţei rutiere, caz în care termenul de 72 de ore curge de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă."

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai cum sa beneficiezi retroactiv

| eliancodrut a răspuns:

Trimite o sesizare scrisa cu confirmare de primire la politia care ti-a ridicat permisul.
Daca in termen de 30 de zile nu primesti raspuns sau raspunsul este nesatisfacator, poti deschide actiune in instanta.
E posibil ca raspunsul sa fi fost trimis la alta adresa.