| Alaanonim2k20 a întrebat:

Am reclamat pe cineva pentru talharie dar nu m-am mai intalnit cu el sa fac flagrantul, cum pot retreage o reclamatie / denunt?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De fapt ce a facut respectivul nu este talharie ci santaj, conform Codului penal, citez:
"ART. 207. Şantajul  
  (1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
  (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a  unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).
  (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani."
Ai putea merge la politie si sa spui ca ai inteles gresit dar nu stiu daca o sa te creada. Pe de alta parte poti lasa situatia asa si plangerea penala depusa de tine va fi clasata, din lipsa de probe.

| darrio2007 a răspuns:

„Fraglant"? Adica vrei sa te mai talhareasca inca o data?

| Simpatic a răspuns:

Se spune FLAGRANT nu fraglant, in fine
In primul rand nu ai cum sa faci flagrant la talharie tu ca victima sau presupusa victima, talharia e ceva spontan de obicei e un fel de furt cu violenta (furt calificat) sau poate premeditat dar nicidecum nu poti tu ca victima sa faci flagrant ci doar politia ar putea sa prinda un talhar in flagrant, asta din intamplare daca trec pe acolo sau cine stie de unde au informatii.
Daca politia intra pe fir inainte sa se intample fapta, deposedarea victimei de bunuri prin violenta atunci se numeste tentativa de talharie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NU retrage plangerea, nu faci decat sa-i incurajezi infractiunile si alte femei ii vor cadea victime.

| Alaanonim2k20 explică (pentru anonim_4396):

Sunt baiat am 20 de ani si ala are 18 si a zis ca daca nu ii dau x bani pana in data de y ma bate si m-am dus la politie si am depus reclamatie sau denunt nu stiu care din astea 2 au facut la politie si au zis sa ma vad cu el sa ii fac fraglant dar nu m-am mai vazut cu el, mi e si frica sa nu imi faca ala ceva, dar reclamatia / denuntul nu se va inchide singura dupa un timp? M au pus sa dau o declaratie si mi au facut poza cand am tinut mana pe foaie unde era poza lui.

| Nonolita a răspuns:

Sfatul meu este sa nu retragi plangerea.
Mai bine las-o sa fie clasata, cum spune @Ioandelasal. In cazul in care mai santajeaza pe cineva sau face alta fapta ilegala, va fi scoasa si asta de la dosar, dovedindu-se ca este recidivist.