| Gagiusamuel2001 a întrebat:

Am si eu nevoie de o confirmare, Duminică 18 august se împlinesc 90 de când am avut permisul suspendat, si normal luni pe 19 ar trebui să ma duc sa il recuperez. Acum duminică pe 18 august daca circul cu masina si mă va opri poliția ce pot sa pățesc, doar amendă pentru ne- prezentare sau n-am dreptul sa merg pana nu il ridic?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Termenul se implineste la ora 24 a zilei, asa ca daca ai circula duminica ai savarsi infractiunea prevazuta de art.335, alin.(2) Cod penal, citez:
"ART.335.Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."

| AnaBelaAnaBela a răspuns:

Mai asteapta o zi. Nu stii cum apari in evidentele politiei.
Daca se implinec 90 de zile inseamna ca esti in a 90 zi, deci nu ai dreptul sa conduci.