| Jokerul12 a întrebat:

curand m.am certat cu unu de la mine din sat, tata la aranjat. s-a dus la politie dar nestind tata e pe mana cu toata politia si nu i-a facut nimic dar acum problema e ca. ala la pus pe unu sa ma bata pe mine la scoala, eu am 16 ani ala care vrea sa ma.bata 25. si nu stiu ce sa fac. am ss.uri cu conversatia pe Facebook cand imi spunea sa mi cer scuze fata de ala si ca nu mai calc la scoala daca nu fac asta. ce trebuie sa fac? Ajutati.ma va rog

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vorbeste cu tatal tau si puteti depune o plangere penala, la politie, pentru infractiunea de amenintare, conform Codului penal, citez:
"ART. 206.Ameninţarea  
  (1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a  unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea prealabila trebuie depus in termen de 3 luni, conform Codului de procedura penala, citez:
"ART. 296. Termenul de introducere a plângerii prealabile
  (1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
  (2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei."
Inainte de a depune plangerea ar fi bine ca tatal tau sa vorbesca cu respectivul.

0 răspunsuri: