| Bodnar_Bogdan_2000 a întrebat:

Am și eu o întrebare... dacă stâlpul de curent e pe proprietatea mea, are dreptul vecinul meu sa își pună contorul pe el, dacă nu ii dau permisiunea?

Răspuns Câştigător
| Bizon95 a răspuns:

Stalpul nu e al tau, e al companiei de curent electric
asta au spus toti mai sus
DAR, E UN MARE DAR
daca stalpul e pe proprietatea ta SI compania NU are un contract FOARTE, FOARTE CLAR intre tine si ea, mai ales e stalp pus pe vemrea lui Ceasca, si din cauza ca tu nu ai zis nimic, atunci ei se complac in situatie si iti ignora dreptul de proprietate, binemercic, atunci poti sa dai stalpul jos, sau sa ceri chirie de la compania de curent
ESTE PROPRIETATEA TA!

este la fel ca debransarea de la caldura, CU EXTREM DE MULTA NESIMTIRE, SI FARA MINIM DE RESPECT PENTRU DREPTURILE CETATENILOR, daca erai la bloc si te debransai de la caldura, atunci iti bagau pe gat un contract care spunea ca trebuie sa platesti pentru tevile de caldura care treceau pe la tine prin apartament, lucru care are vreo 3 cai de atac SERIOASE:
1. izolati termic tevile, ca sa nu puteti spune ca imi da-ti caldura
2. tai tevile ca sunt pe proprietatea mea, SI E PROPRIETATEA MEA
3. imi platiti chirie pentru ca va dau voie sa imi folositi proprietatea

daca primele doua sunt absolut nefolositoare DUPA ce ai semnat contractul
pct 3 este in continuare folosibil DACA in contract nu scrie EXPLICIT ca eu nu vreau sa cer chirie

iar, in cazul de mai sus, cu, contractul pe care incercau sa mi-l bage pe gat, le-as fi facut din prima plangere penala pentru solicitudine - cineva care cere bani, FORTAT, pentru produse sau servicii nesolicitate in nici un fel, si care nu pot fi justificate in nici un fel (pentru ca exista exceptii, de gen asociatia de locatari repara acoperisul pentru ca ploaia se infiltreaza, insa numai cei de la ultimul etaj sunt cu adevarat afectati, cei cu 2 etaje mai jos s-ar putea sa nu vrea sa plateasca in ruptul capului, insa aici NU e cazul, nu e nici pe departe)

insa ar fi bine sa te duci la un avocat inainte de a te apuca de taiat ceva, iar la cerut chirie, oricum o sa ajungi la avocat ca aia or sa "zambeasca" de parca esti prost PENTRU CA LA NIMENI NU DAU EI ASA BANI, pentru ca NIMENI IN TARA ASTA NU STIE CE DREPTURI ARE x( si nu or sa iti dea nimic fara sa ii dai in judecata si alte placeri

PS poate crezi ca mananc rahat, si raspandesc revolta (care, RECUNOSC ca imi place... sa ma razvratesc) insa in capitalism dreptul la proprietate este fundamental, iar investitorii straini nu au venit in rrrrominica multa, multa vreme din cauza ca nu aveam legi destul de clare relativ la proprietate

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De obicei stalpii nu sunt pusi pe proprietatea cuiva ci pe strada, domeniu public. Deci are tot dreptul, chiar daca ar fi fost pe proprietatea ta. Stalpul nu e al tau.

| gabicoo a răspuns:

Proprietatea e a ta dar stâlpul nu! Stâlpul e proprietatea furnizorului de curent și firma respectivă "pune" contorul pe stâlp!
Tu poți refuza accesul vecinului la contor dar nu poți refuza firmei furnizoare de curent să citească acel contor!
Dar cum se face că stâlpul e pe proprietatea ta? De regulă stâlpii care susțin rețeaua electrică sunt puși pe domeniul public! Dacă stâlpul e in fața porții tale atunci e domeniu public și nu ai ce comenta!

| Donsavas a răspuns:

Este pe proprietatea ta si poti refuza acest lucru.

| adryang78 a răspuns:

Chiar dacă stâlpul este pe proprietatea ta, aparține companiei de furnizare a energiei electrice. Și nu vecinul hotărăște unde este amplasat contorul, ci compania respectivă. Deci, da, îl pot amplasa pe stâlp.

| TristanTzara a răspuns:

Stâlpul nu e al tău. Vorbește la primărie să vezi ce fac cu el, poate-l mută.

| BlackLight1987 a răspuns:

Este pe pamantul tau, dar este proprietatea furnizorului de energie electrică.