| volgian a întrebat:

dar as vrea raspunsuri de la cei cat de cat in cunostinta de cauza. In seara asta, cand ma intorceam de la prietena mea, mau oprit 2 politisti, m-au luat la intrebari ca de unde vin si unde merg. Apoi mi-au cerut sa le arat ce am in buzunare, apoi mi-au cerut buletinul, si au notat datele si au verificat prin statie daca am mai avut probleme cu politia, si si-au dat seama ca n-am avut si m-au lasat sa plec. In total vreo 7-10 min. Vreau sa intreb daca acesta nu este un abuz? Adica este legal sa opreasca asa oameni nevinovati, sai buzunareasca si sa le rapeasca din timp?

Răspuns Câştigător
| noktambul a răspuns:

Nu este un abuz ca ti-au cerut datele din buletin sau ca ti-au cerut sa le arati buletinul. Poate semanai cu cineva dat in urmarire generala. Este un abuz faptul ca te-au cautat in buzunare fara acordul tau. Sau ai fost de acord? Data viitoare sa nu mai fi, daca nu ai nimic pe constiinta!

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Este legal ce au facut, esti obligat sa arati buletinul, dar puteai refuza sa le arati ce ai in buzunare.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este legal, mai ales daca erai suspecta (de exemplu daca esti sau pari minora si erai pe strada dupa lasarea intunericului). Ai obligatia sa te legitimezi cand ti-o cer oamenii de ordine (cerandu-le si lor legitimatia) si ei au dreptul sa iti ceara sa te legitimezi daca cauta un suspect, daca ceea ce faci tu pare suspect, daca verifica o zona.

| Robert a răspuns:

Da e normal.Te noteaza pentru evidenta si pentru a-si justifica rondul.Si nu te-au buzunarit ci te-au pus pe tine sa le arati ce posezi asupra ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e un abuz.Ei nu patruleaza de florile marului.Mai sint si controale de rutina.

| mirceasilvyu a răspuns:

Nu te abuzeaza, este control de rutina.sa vada daca ai ceva droguri asupra ta, daca ai avut ceva conflicte...mai multe chestiiwinking

Mi se pare ceva normal.hee hee