| FlorinPATRON a întrebat:

Am si eu o intrebare(doar intreb).
Ce se intampla daca eu am 14 si il bat pe unul de 17 ani(nu tare) si se duce la politie?
Ce se intampla?

Răspuns Câştigător
| haileewatson a răspuns:

Are vreo dovada ca tu esti ala care l-a batut? tongue

| RxTx a răspuns (pentru haileewatson):

Da analize ADN
Că i+a dar cu pumnul
Bucatele de piele moarta care a rămas în rana celule de la el
Camerele de supraveghere video din zona.
Că să nu mai zic că violența naște violența
Daca tatăl celui bătut are așa din întâmplare 5000 de euro cu care nu are ce sa facșă și pe care îi donează la 2 ucraienience fugiți din război care nu au casa care nu au mai mâncat de 5 zile.
Roata este rotundă și se întoarce!

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se intampla ca vei avea dosar penal, cel putin pentru infractiunea de lovire sau alte violente.
Daca se stabileste ca esti vinovat vei fi trimis in judecata si se poate lua impotriva ta o masura educativa, de regula neprivativa de libertate, conform Codului penal, citez:
"ART.113.Limitele răspunderii penale  
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.  
(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.  
(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.  
  ART.114.Consecinţele răspunderii penale  
  (1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:  
  a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o  măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
  b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
  ART.115. Măsurile educative  
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.  
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:  
a) stagiul de formare civică;  
b) supravegherea;  
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;  
d) asistarea zilnică.  
2. Măsurile educative privative de libertate sunt:  
a) internarea într-un centru educativ;  
b) internarea într-un centru de detenţie.  
  (2) Alegerea măsurii educative care urmează să fie luată faţă de minor se face, în condiţiile art. 114, potrivit criteriilor prevăzute în art. 74."

| RxTx a răspuns (pentru Ioandelasal):

Eu propun sa se schimbe legea și să ia și copii de 5 ani la școală de corecție!
Ce faci dacă unul dintre părinți este cu lasă copilul in pace și copilul începe să fure de la 5 ani de prin magazine și îl prinde paznicul de la ușă!
De cat sâ te mai certi cu oameni care spun "lasă copilul în pace" nu mai bine sa poți să spui atunci luatul la pușcărie și mi-l aduceți reparat că eu nu pot sa am nici o autoritate asupra lui datorita mamei lui!
Și să ți-l adică așa în 2 luni civilizat ordonat respectuos cu bunele maniere însușite!?

| Ioandelasal a răspuns (pentru RxTx):

Propune si vezi ce o sa iasa!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Eu nu inteleg de ce trebuie sa bati pe cineva? Cu vorba buna nu se poate? Ce ti a facut acela de vrei sa il bati? Sau ce demonstrezi prin asta, il bati ca sa ce sa te dai mare in fața altora? Mai bine ai invața la scoala sa fi un elev de 10 ca sa ai cu ce sa te lauzi nu un bătăuș si un recalcitrant care nu i ti vor face cinste aceste actiuni, plus ca si pe parintii tai îi pui intr o situatie proasta, ca ei sunt de vina pentru educatia care ti au dat o, asa spun altii, chiar daca parintii te au educat bine, actiunile tale dovedesc altceva.

| kameliae a răspuns:

Cea mai inteligenta forma de razbunare e prin comunicare. Poti sa abuzezi persoana fizic sau pe plan psihic.Ce alegi? Mie mi se pare ca pe plan psihic e mai rational, mai greu dar mai eficient.Ce rost are sa iti dai tu puterile ca sa bati pe cineva, cand poti de fapt sa o ataci prin vorbe inteligente, prin fapte marete?
Sau..de ce nu iti alegi bine grupul care te inconjoara? De ce alegi sa ai pe langa tine niste persoane negative?
In fine.Decizia ta!

| AndreiOlcer a răspuns:

Esti sef daca reusesti sa il bati