| monq a întrebat:

Am si eu o intrebare s-au mai bine zis o nelamuire foarte mare.In 2007 am luat amenda de la controlorii ratb pentru ca circulam fara bilet.Am semnat procesul verbal desi eram extrem de nervoasa pentru ca acei controlori aveau un tupeu fantastic care a reusit sa ma scoata din minti. Dupa 5 ani imi vine somatie acasa spunand ca daca nu platesc in maxim 15 zile vor proceda la continuarea masurilor de executare silita... ceea ce eu nu inteleg cum adica executare silita? Ce mi se poate intampla daca nu platesc? ...pt ca eu ma gandesc ca e facuta o magarie de primar ca nu prea ma are la inima! Cine ma lamureste si pe mine pentru ca aflasem de la cineva ca aceste amenzi la sfarsit de an se sterg dar se pare ca nu e asa

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Executarea silita se poate face in oricare forma prevazuta de procedura fiscala, de regula se incepe cu poprirea pe salariu, apoi pe conturi din banci. Doar daca nici una dintre cele doua popriri nu este posibila se face executarea asupra unui bun mobil.
2.Amenda nu se anuleaza de catre organul care te-a amendat, poate fi anulata doar de instanta de judecata, prin admiterea unei plangeri contraventionale, facute in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal de contraventie.
3. Termenul de prescriptie este acelasi ca pentru datoriile bugetare, respectiv de 5 ani si incepe sa curga de la 1 ianuarie a anului urmator celui in care ai fost amendata. Asa fiind prescriptia se va implini doar pe 31 decembrie 2012. Numai bine!

| monq explică (pentru Ioandelasal):

Multumuesc frumos! Deci nu imi ramane decat sa merg sa-mi platesc amenda chiar daca va trebui sa ii vad antipatia primarului... offfff.Zi faina

2 răspunsuri:
| freakazoid a răspuns:

Executare silita, vin frumos la tine acasa si probabil iti iau televizorul, il scot la licitatie isi opresc banii lor, si iti dau tie restul.