Daca nu ati consumat alcool puteti face plangere contraventionala, dupa ce primiti procesul-verbal de contraventie, la judecatoria de care apartineti. In plangere veti indica si 2 martori, care sa spuna ca voi nu ati consumat alcool si nici n-ati savarsit alta contraventie.
"Cine se aseamana, se aduna!" spune un proverb romanesc.
Fiind in acelasi grup unde se consuma alcool, intr-un spatiu public, nepermis consumului de alcool, a-ti intrat in aceeasi oala cu cei care au baut.
Cum nu poti dovedii ca tu nu ai baut, esti pasibila de acceasi amenda ca si ceilalti care au baut.
Din pacate, asta este o lectie de viata, pe care o inveti azi si nu o mai repeti niciodata, sa nu mai ajungi in aceeasi situatie.
După părerea mea polițiștii au dreptate. Făceați parte dintr-un grup unde se comitea o infracțiune și nu ați făcut nimic ca asta să nu se întâmple.
Probabil va primi amendă doar cel care a strigat, sau doar cei ce aveau băuturi în mână. Sau nici măcar ăia.
Normal, procesele verbale se întocmesc pe loc.
Patrulele mai legitimează găștile care stau seara pe afară, pentru a preveni infracțiuni, sau pentru a audia posibili martori, dacă se întâmplă ceva în zona respectivă.
Pentru ca nici nu ați incercat sa ii opriți. Ca puteați să le luați sticla. Sau să le ziceți să mergeți in bar/ club unde se poate bea cat se vrea. Sau alte motive pe care le pot inventa. Se poate contesta amenda, dar sunt sanse sa iesi cu mai mult de plata față de cat era ea.
Ce puteti face
1. contestati amenda
2. depune-ti plangere pentru ABUZ, mai ales voi care nu a-ti consumat alcool, retine cuvantul ABUZ, muilitienii din tara asta, se baga la muilitie, SPECIAL PENTRU CA AJUNG SUPERIORI PROSTIMII, nu din alte motive, nici macar salariu, oricat ar fi de stabil, tot sunt proteste ca e prea mic
Faceti contestatie la judecatorie, daca va vine procesul verbal cu amenda. E posibil sa va vina pe alt otiv, mai plauzibil tulburarea ordinii si linistii publice. Si atunci faceti.
Ar fi trebuit sa scrieti atunci pe procesul verbal ca voi nu ați consumat nici un fel de băutură alcoolică!
Trebuia sa mergeți in seara aceea la I.M.L. ca să vă preleveze probe biologice
Si ar fi trebuit imediat sa mergeti la secția de poliție să spuneți că s-a facut o greșeală sau o disciminare cu privință la voi
Asa că voi cereți sa se remedieze eroarea pentru că nu vreți sa credeti că milițienii fac discriminări
Asa ca voi ca cetățeni de bubă credință ce doar v-ați întâlnit întâmplător cu celelalte persoane despre care nu aveați informații că ei consuma sau că sau consumat alcool xenon freon pe domeniul public.
"
Nu am văzut!
Nu am auzit!
Nici pe acolo nu am trecut! "
El a strigat dupa politie "wăi" si voi ati ras ca de o gluma buna.
Doar prezenta voastra intre betivi inseamna sustinere. Nu le-ati turnat pe gat, dar nici nu le-ati luat sticlele din mana.
Ati incalcat legea care zice sa nu se consume alcool in locuri publice. Exista multe locuri destinate pentru asa ceva: restaurante, baruri, bodegi, cluburi, etc.
iEmonel întreabă: