Banca nu este obligata legal sa instiinteze clientul de infiintarea popririi ci organul de executare trebuia sa o faca, conform art.236, alin.(5) din Codul de procedura fiscala, citez:
"(5) Poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se înfiinţează de către organul de executare silită, printr-o adresă care se comunică terţului poprit, cu respectarea termenului prevăzut la art. 230 şi cu înştiinţarea debitorului despre înfiinţarea popririi."
Da, este foarte corect, odata ce este lege si banca i se supune.
banca a primit instiintare de executare judecatoreasca, asa ca, executa ceea ce legea i-a cerut.
Nu are importanta ca-s 2 lei, atata vreme cat tu nu ai fost cel corect si nu ti-ai platit datoria.
Instiintarea a fost facuta, dar probabil ca ai ignorat-o, sau nu ti-ai verificat posta.
Instiintarea a fost facuta, dar probabil ca ai ignorat-o, sau nu ti-ai verificat posta... Daca primeam instiintare, cu siguranta nu mai intrebam aici, deci nu am ignorat nimic, azi ma voi lamuri.
Poate aveai la acea data, alta adresa.
Uite, sunt aici pe forum persoane care au confirmat ca au primit instiintarea de executare silita, de aceea am spus ca trebuie sa fii primit si tu, dar posibil ca cineva a luat-o din cutia postala, sau ti-ai schimbat adresa si atunci instiintarea a ajuns la vechea locatie.
Nu banca trebuie sa te înștiințeze de așa ceva. Ei doar pun in aplicare decizia
Logic ar fi, dacă definești ce e aceea logic. Logic înseamnă exprimat în cuvinte, și-sau care respectă legile logicii. Ei aplică legea, nu ceea ce consideri tu că ar fi logic. La fel cu ceea ce consideri d-ta că ar fi corect. Când deschizi un cont la o bancă, semnezi un contract de client cu ei. În contract sunt scrise toate.
Astfel sunt proceduri care se execută automat, fără să anunțe clientul. Ceea ce ar fi corect întradevăr, ca fiscul să te anunțe ce datorii ai înainte să te execute prin bancă. Poți să dai ăn judecată fiscul că ți-a confiscat propietatea personală, dacă ai bani să te lupți cu ei.
Corect, necorect - așa e legea la noi. Nu banca trebuie să te anunțe, ei doar se supun.
Corect... NU
legal, au obligatia sa te instiinteze DUPA infiintarea popririi
si oricum
nu prea vad ce te doare asa de tare, poti sa platesti prin banca aia 140 de lei si sa nu mai alergi pe la fisc
Pai ce sa mai platesc ca se-au retras ei banii +dobanda de penalizare, sper sa se rezolve, da abia m-au instiintat dupa ce i-am sunat si s-au trezit un pic.
Da, deh
Banca e obligata sa te informeze prin sms, e-mail si aplicatie de infiintarea popririi. Suna la ei si intreaba de ce nu te-au informat
Am vorbit cu ei, si me-au zis destul de sec, ca au primit solicitare din partea fiscului, si nici macar nu me-au zis motivul popriri, ca nu detin astfel de informati.
Nu ramane decat sa te duci la Taxe si Impozite sa intrebi
Sunt niste nesimtiti, cred ca toate bancile sunt mana in mana cu finantele, asta inseamna violare de cont, fara acceptul titularului, multumesc oricum pt.raspunsuri.
Lol, violare pe naiba. Legal fiscul poate sa isi bage nasul in conturile oricui. Ca sunt incompetenti si de multe ori fac chestii de-amboulea si ajungi sa umbli de nebun pe drumuri, asa e partea a doua. Bonus - mai recent nu e nevoie sa umbli cu dovezile de plata dintr-o parte in alta. Ai avut o poprire, ti-au luat banii, zi mersi ca nu ai de umblat cu hirtia de la ANAF la banca ca sa iti deblocheze contul...
ANAF-ul trebuia sa te instiinteze. Banca n-are nici o treaba. Ea executa ce i s-a dat. Daca erai abonat la SMS iti venea unul.
Am specificat mai sus, ca am primit doar sms, din partea bancii, atat.
Nu am primit nicio instiintare, doar recent am primit de la banca un sms, ca mi s-a retras suma respectiva la solicitarea fiscului. Cei de la banca me-au zis sa iau legatura cu ANF-ul.