| Diia_Didii_1996 a întrebat:

Am si eu o problema...Parintii mei sunt divortati, eu locuiesc de 6 ani cu tatal meu, iar mama mea nu mi-a dat pensia alimentara de aprox.5 ani... tata vrea sa-i bage oprire pe salariu insa nu stie unde sa se duca..mentinonez ca ea lucreza la C.F.R!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu a platit de atat timp de ce nu i-ati facut plangere pentru abandon de familie? Puteti sa-i faceti si acum si sa solicitati plata, dar se va putea cere numai pentru ultimii 3 ani, pentru restul a intervenit prescriptia extinctiva. Hotararea judecatoreasca se va pune in executare prin executorul judecatoresc, care va face poprirea pe salariu. Numai bine!

3 răspunsuri:
| cMmHaarpCord a răspuns:

Trebuie sa se adreseze cu plangere la politie, care este competenta in solutionare unor astfel de cazuri, infractiunea numindu-se abandon de familie prevazuta de art.305 cod penal.

| cMmHaarpCord a răspuns:

P.S: Mai este ceva:trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva prin care se dispune ca mama ta sa achite lunar pensie alimentara si se ia in considerare de la mom depunerii plangerii doar in urma cu 2 luni. funda

| Diia_Didii_1996 explică (pentru cMmHaarpCord):

Pai exista acea hotarare judecatoreasca unde spune clar ca este "definitiv si irevocabil" ca eu sa raman la tata, iar ea sa plateasca o pensie in valoare de 170 ron, insa asta e de cativa ani, iar ea are salariu marit etc... tata nu stie unde si cu ce sa se duca sa-i bage oprire pe salariu.