| Contrast a întrebat:

Am stat de vorba azi cu cineva, care de cateva luni a deschis o cantina sociala pentru 50 persoane, si imi spunea ca ar vrea sa faca mai mult pentru acesti oameni, sa infiinteze un program in care sa-i poata implica, ceva de genul "punem mana de la mana,..., prin munca noastra ne autofinantam...", cu atat mai mult cu cat cativa din acestia nu au nici macar unde sa stea.
Vreau sa va mentionez ca persoana interesata de acest demers nu este un mare om de afaceri...doar ca este un om cu inima mare..., ideea cantinei sociale i-a venit cand in urma crizei economice, in micul restaurant ce-l avea, ramanea mancare preparata, pe care decat s-o arunce s-a gandit sa o imparta cu cei nevoiasi.
Daca aveti vreo idee care ar putea sa devina realitate, suntem deschisi la orice propunere, cu atat mai mult cu cat numarul cererilor la cantina este in permanenta crestere. Multumim! happy

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inchiriat SAU cumparat un mic teren, facut agricultura (cartofi, ceapa) pentru nevoile alimentare a 100 de persoane, din aceste produse vandute jumatate si hranit cu cealalta jumatate nevoiasii - lucratorii terenului sunt evident cei 50 de asistati sociali descrisi de tine, eventual cativa voluntari etc.
asta e ideea groso-modo, trebuie gandita, aranjata, cizelata, se poate obtine un teren in chirie de la vreo primarie sau un cetatean care nu il lucreaza si nici nu-l vinde ca nu are cui
etc. etc.
deci subliniez este o idee bruta care trebuie "amenajata"!

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stiu ce sub ce forna juridica functioneaza cantina, dar, daca nu a facut o asociatie ori fundatie poate sa o faca acum, conform OG 26/2000 si apoi poate sa primeasca subventii de la bugetul de stat si bugetul local, conform L.nr.34/1998. Succes si numai bine!

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Fara investitii initiale e aproape imposibil. Parerea mea ca trebuie gasite exemple pozitive de urmat, sunt convins ca undeva candva astfel de initiative au avut succes si ar trebui imprumutate idei bune de acolo. Probabil ca activitatea ar trebui organizata si mobilizata in cadrul unei fundatii. Aruncati o privire "in curtea vecinilor", poate vin ceva idei bunehappy Succes!

| anad a răspuns:

Se poate lua legatura cu Asistenta sociala din localitate(oricum unii sunt in evidenta lor) si impreuna poate s-ar gasi solutii de capacitare a celor apti pentru diferite munci.La curatenie, la ingrijirea persoanelor cu nevoi speciale, la diferiti patroni munci ocazionale. Plata pentru aceste munci poate fi in produse, donatii etc.

| katala a răspuns:

Incearca sa-i pui intai la spalat de vase (propriile vase din care au mancat) si vezi cati o sa mai vina dupa 2-3 zile; in felul asta faci si o sortare a celor care chiar au nevoie de ajutor de cei care cauta doar pomana.
Apoi celor care raman dupa aceasta triere poti sa le pui intrebarea pe care ne-ai pus-o noua aici; o sa ramai surprins cate idei o sa aiba, si apoi cat o sa lupte ca sa le puna in practica.
Sa auzim de bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca ar fi bine sa va faceti publicitate pentru cauza voastra nobila stii tu anunturi in ziarul local sau pe net pentru a aduna cat mai multi oameni sa ajute

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie constituit un minim de dosar pentru fiecare nevoias
altfel veti complica persoanele care au nevoie in mod "prioritar" de ajutor alimentar