Da, il poate afecta, respectiv sa fie acuzat de evaziune fiscala, daca nu a declarat venitul din chirii si nu a platit impozitul aferent.
Te poate da in judecata, pe cale civila, pentru plata facturilor si chiriei. Vei cheltui mai mult, avand in vedere ca la ce datorezi se vor adauga dobanda si cheltuieli de judecata (taxa judiciara de timbru si onorariu avocatial) si posibil cheltuieli de executare silita, toate acestea pot depasi ce datorezi acum.
Dacă mă da in judecata asta il poate afecta si pe proprietar ca nu a declarat veniturile din chirii la organele fiscale. Si din cate am aflat are vreo 5 apartamente în chirie.
Da, il poate afecta, respectiv sa fie acuzat de evaziune fiscala, daca nu a declarat venitul din chirii si nu a platit impozitul aferent.
Stai linistit ca il torni la politie ca nu ti-a dat factura la banii dati si nici nu i-a declarat la anaf
Asa ca daca vrea sa nu te duci la anaf
Sa anunti ca a inselat statul sa te lase sa stai gratis in apartamentul respectiv macar 10 ani
Nu se pune problema de a sta la el pe gratis, dar avand in vedere acuzele si indiferenta pe care a avut-o, nici eu nu o sa stau cu mâinile în sân. Vorba aia- "Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la doi ani la opt ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale
(potrivit Legii nr. 241/2005)"
Ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile
Adevarat ce spui tu acolo DAR care este suma minima a prejudiciilor
pentru ca nu stiu dar mi-se pare ca acesta lege nu se aplica in cazul in care prejudiciul este mai mic de cât că nu mai știu!
Actualizată la data de 21 august 2015
Dar de ce nu ai plătit? El te a primit in chirie si tu l a lasat cu facturi ne plătite, este frumos din partea ta? Cel mai bine suna l si vezi plăteste ti datoriile ca omul acela nu este obligat sa ti plăteasca ce ai consumat tu, lumina intretinere, asa este cinstit sa il cauti pe proprietar si sa o rezolvi pe cale amiabilă voi doi, fara politie procese citații ca te faci de rahat.
Cand am intrat in chirie la proprietar mi s-a spus ca totul este in regula... iarna care a venit nu aveam căldură. Mi-a adus doua calorifere electrice cu care in 2 luni am facut 3800 lei factura la lumina.Adica nici el nu a fost om cu mine.
Ti-a adus calorifere si tot el nu a fost om cu tine? Le-ai folosit la maxim si ai crezut ca plateste el energia consumată?
Esti fraier, sa nu zic alta vorba.
Tu esti hoț si vrei sa il tragi pe sfoara sa il țepuiesti, omul acela te a ajutat, doar nu vrei acum sa plăteasca el lumina? El ti a adus 2 calorifere dar chiar a trebuit sa le folosesti pe amindouă? Tu sigur ai facut risipă bătaie de joc ca stiai ca nu platesti si ce ai zis ma doare in P de ăla, sa plăteasca e casa lui nu a mea. Acum sa vezi cum faci rost de bani ca treaba e groasă nu il poti lăsa pe proprietar cu o pagubă asa mare, dar in ce sens spui ca omul acela nu a fost om cu tine? Te a ajutat si zi mersii ca nu a fost o iarna grea cu zăpadă de 2 metrii, a fost o iarna blîndă, ce ai fi vrut sa i ti faca tie proprietarul saracul cand ti a dat calorifer te a gazduit in chirie in casa lui, macar chiria ai plătit o? Sau zero.
I-am platit chiria deoarece venea la usa in fiecare luna si banii ii numara de 3 ori. Daca omul era OM.Imi spunea de la bun început că, căldură nu este, ca ploua in balcon, ca sifonul de la cata este înfundat și iese apa pe sub cada.In 2 ani si 3 luni am plătit chiria la zi.De cand a inceput cu pandemie, am rămas în urmă cu facturile din cauza ca amândoi (eu si sotia), am rămas fără locuri de munca.In afara faptului ca i-am zis ca o sa-i plătesc datoriile imediat ce imi va intra primul salariu, m-a si amenintat ca imi va face mult rau... vorbe spuse prin telefon si inregistrate.NU AM FOST RAU PLATNIC si inca mai stăteam acolo in chirie daca nu marea chiria. Acum stau tot in chirie si sunt cu toate utilitățile la zi chiar daca nu am un loc de munca stabil.Dar daca ii zic proprietarului ca nu merge caloriferele sau alta problema legat de apartament, vine si cadem de comun acord cum sa o rezolvăm.Nu zice DESCURCATI-VA! Că doar nu este apartamentul lui mama.
Asa este, am fost fraier ca am acceptat să mă mut în acel apartament. In prima zi cand m-am mutat nici dulii la firele de curent nu avea.Caloriferele le-am adus sa spele obrazul ca nu avea căldură. Geamurile faci de lemn se închidea doar cu "foraibar " care pui la porți in gradina pe la tara.
Nu am folosit amândouă caloriferele deoarece dormeam 4 persoane (doi adulți și doi copii) într-o cameră, dar geamurile fiind DEZASTRU, nu ținea căldură prea mult in camera.Am făcut imprumut in banca ca sa plătesc curentul.
Ca si proprietar cand inchiriezi si nu mai faci nici o investitie in acel apartament, nu o sa ai recenzii prea bune si nici aprecieri de la cei care cauta chirie.In afara de usa de metal de la intrare si o mana de var data de foștii chiriași, el nu avea nimic bun in acel apartament de cand s-a facut blocul (acum 30 de ani).
anonim_4396 întreabă:
sabin89 întreabă: