17 + 23, liber consimțit e ok. Pentru că fata are peste 16. Nu contează câți ani are tipul.
Daca unul dintre parteneri are 16 ani impliniti, celalalt poate avea si 80. Nu e nicio problema.
Daca are sub 16 ani impliniti, celalalt poate avea maxim 5 ani in plus, ca sa nu fie probleme legale.
Oricum, legea intra in vigoare la 1 ian 2024. Acum inca e in vigoare vechea lege, care e putin diferita.
"Eu stiam ca daca ea/el are sub 18 ani si el are o diferenta mai mare de 5 ani, un automat intra la corupere de minori sau ceva?"
Nu.
Tot mi se pare aiurea, din nou, eu stiam ca trebuie sa "major" deci practic sa aiba 18 ani (unul sau ambii si diferenta sa nu depaseasca 5 ani)
In fine, multumesc pentru raspuns!
Este viol 100000%%%%% îți dai seama este un copil de 16 și unul de 23 adică nici atâta de orb sa fi sa nu-ți dai seama de asta normal ca este viol 100000%%%%
Nu e vorba 'ca-mi dau eu seama" sau nu, e vorba strict de lege.
Din punct de vedere etic, nu e normal, la varsta aia inca e copil si treubie sa se dezovlte.
Problema e cu legile astea de tot apar si cu prostia in masa.
Mai ales partea asta de LGBT sau de pedofili de tot apar.
Se doreste ca orice e anormal sa devina normal.
Pai da ai dreptate 100%%% ei deja ai normalizat treaba cu LGBT ăla plini de bolnavi. Și mai vor și drepturi de părinți îți dai seama dacă ăștia sunt lăsați sa adopte copii le distrugea viața și îi face și pe ei ca ei bolnavi ei deja au normalizat asta nu este ceva nou ceva ce nu se știe ei sunt peste tot și nimeni nu-i mai poate opri devin agresivi și fac parade dezbrăcați pe străzi ditamai oamenii în toată firea bolnavi... De pedofili nici nu se mai discute cazurile sunt tot mai multe copii dispar în fiecare care zi în ziua plină din parcuri din fața case oamenii în toată firea dispar frate ve vârstă noastră pe ăia îi dă dispăruți îți dai seama ca copii sunt vulnerabili și nenorociți de proxeneți...
Chiar astăzi am văzut alt caz de viol o copila de 12 ba 12 frate 12 și ala morți lui avea peste 30 rasa măsi câți vine s-o iei razna când vezi și auzi așa cazuri pe ce lume trăim atâta... Cazul cu fata aia iarăși alt mostru de "om"
Ei tot vin cu tot felul de legi distrofice și bolnave ai sa vezi ca o săi lasă să adopte și copii și cum îi face pe copii ăia nevinovați ca ei bolnavi.
Pamantul asta a devenit un spital de nebun, o zic eu care sunt tanar si multi din "generatia mea" cred ca ceea ce vad si ei cred ca e normal.
Am facut si eu la viata mea diverse dar totul cu limita, nu sunt "usa de biserica" dar nici monstru cum sunt "oamenii astia"
Dar era o mare vorba "Lume multa, oameni putini"...
Adevărată bravo din toată inima mea foarte Adevărată nu știu de ce atâta răutatea poate zace într-un un om sa iei viața unui om ba este rău ma mam uitată frate la cazul lui fata aia astăzi care monstrul ala ia loat viață ma ( ba ma simți atâta de dracu..nu știu ce se întâmplă cu oamenii ajungă atât de cruzi atâta de. Nu știu frate da nu-i bine deloc ce se întâmplă uităte câte răutate căta prostie și invidie și lacomie cum ma să iei viața unui om cum dracu sa faci așa ceva.
La noi în generația noastră nu existau ăștia frate oamenii sau îmbolnăvit din cauza la ăștia care se fac gay bulangi homosexuali și acum sănt cu milioanele deja sau înmulțit și asta nu-i deloc bine și normal sa fie și mai rău ai sa vezi frate ca ăștia o sa facă o nebunie mare într-o zi deja au ajuns pe străzi cu fel și fel de parada agresivi dezbrăcați pe străzi...
Aia zic si eu, mi se pare normal ca daca unul din ei nu are 18 ani si diferenta sa fie prea mare sa fie considerat viol.
Ma rog, nu stiu ce au inteles majoritatea dar vad ca sunt paraleli...
Adi1987 întreabă: