| Danut7777 a întrebat:

Am trecut de dimineață cu mașina și m-a surprins camera fără rovinieta,dacă am platit-o până la sfârșitul zilei, sunt șanse să-mi trimită amendă? Orice informație în legătură cu acest lucru îmi este de mare ajutor.Va mulțumesc.
Ofer fundă!

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, o sa primesti amenda, rovinieta este valabila doar incepand cu ora platii.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Am vazut raspunsul gresit al utilizatorului GiorgianaDiaconu si revin, caitandu-ti prevederile art.1, alin.(8^1) din OG 15/2002, cu md. si compl. ulterioare:
"(8^1) Dacă ziua de început a perioadei de valabilitate a rovinietei este ziua în curs, valabilitatea acesteia începe la ora înregistrării informaţiilor privind achitarea tarifului de utilizare în baza de date a SIEGMCR şi expiră la ora 24, 00 a ultimei zile a duratei pentru care acesta a fost achitat."

| GeorgianaDiaconu a răspuns:

Sunt extrem de sigura ca daca iti iei rovinieta in aceeasi zi, se pune ca fiind toata ziua...
Altfel nu are logica. Daca nu iti folosesti masina o luna si iti expira, cum pleci pe drum sa iti cumperi?!
Am patit de foarte multe ori si nu am primit nimic.

| figarro a răspuns:

Din pacate o sa primesti amenda. In clipa in care treci prin fata camerelor video trebuie sa ai rovinieta valabila. Exista si tari in care poti achizitiona rovinieta ulterior (Slovacia cred), dar la noi nu se aplica aceasta regula.

Daca vrei mai multe detalii despre rovinieta romaneasca: https://shopniac.ro/rovinieta-taxa-drum-9730/