| sawareekh a întrebat:

Am trimis un avans la un tip de pe OLX de 230 de ron ca sa imi aduca din afara un tricou, restul banilor ce trebuiau achitati urmau sa fie platiti la ramburs. Ei bine, i-am trimis banii si nu am mai dat de el.
Daca merg la politie probabil sa nu rezolv nimic, ce pot face in cazul de fata?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Singura cale este sa-i faci plangere penala pentru inselaciune. Ca se va rezolva ori nu ceva ramane de vazut, poate ai noroc si se rezolva.

Bula
| Bula a răspuns:

Raporteaza vanzatorul si cazul la OLX, asociat cu dovada platii!

| sawareekh explică (pentru Bula):

Nu poti face asta. poti doar sa mergi la politie iar daca politia deschide o ancheta si ii contacteaza pe cei de la OLX. atunci cei de la OLX vor deschide o ancheta interna.

| Bula a răspuns (pentru sawareekh):

Asta depinde de relatia contractuala a vanzatorului cu OLX.
Daca este o simpla persoana inregistrata, atunci OLX nu garanteaza pentru vanzator, fiindca nu primeste nici un comision,

| darrio2007 a răspuns:

Cate țepe se dau pe OLX dar voi tot continuați să fiți fraieri. Nu ai ce-i face nici cu Poliția.

| belcatalin a răspuns:

Nimeni nu spune sa trimiti bani inainte.
Chiar din contra, OLX iti spune clar sa nu faci acest lucru.
Sansa ta depinde acum de mila celui ce i-ai trimis banii.

| Simpatic a răspuns:

Banii nu se dau inainte decat intr-un singur locwinking
Cum a mai spus un user siteurile mari pirntre care si olx spun clar "nu trimiteti bani in avans"
Pentru aceast tip de frauda eu as merge la politia economica, se poate afla IP-ul acestui nemernic daca nu l-a dus capul sa si-l ascunda, iar olx.ro sunt obligati sa puna politiei la dispozitie toate datele necesare ale individului, localizare ip etc
Cu aceasta ocazie il bagi in dosar penal si il inveti minte!
Asa trebuie sa procedati toti cei care sunteti tepuiti nu sa stati cu mainile in san si sa va obisnuiti cu ideea, astfel ala va face in continuare escrocherie in forma continuata.Deci mergi la politie si depune plangere, da-le ce dovezi ai din conversatia cu el etc, chiar foarte bine ar fi indicare pofilului lui de pe olx la politie, contul unde ai livrat banii sau metoda etc orice informatii care-i ajuta pe politisti, te asigur ca vor face dreptate.
Daca nu faci nici acesta plangere si in continuare continui sa primesti tepe e clar ca nu stai bine cu capul, cu toata stima esti naiv si nu intelegi nimic din viata.
Ori muncesti degeaba ori ai bani de la parinti si ii pierzi ca prostul!

| sawareekh explică (pentru Simpatic):

Politia nu s-a obosit cand am primit teapa de la un tip din Bucuresti la 800$, si teapa a fost ceva ce nimeni nu stie cum a fost posibil prin intermediul unui site securizat si oficial, numai el stie cum a putut face asta. crezi ca se vor obosi la 200 de ron?

| Simpatic a răspuns (pentru sawareekh):

Politia ce sectie, eu as fi scris sesizare pe siteul MAI sefilor sefilor lor, indicand detalii ale problemei, eu cred ca dupa aceea te-ar fi chemat ei cu lacrimi in ochi si rugandu-te sa le dai toate datele de indentificare spre acel individ.
Daca ai patit-o odata si inca o data tot nu te linistesti?
No offence dar IQ-ul tau este precum al batranilor si celor pacaliti prin metoda accidentul sau alte metode noi descoperite de infractori.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa mor de unii din voi nu meritati sa luati cate o teapa din asta...
Singura ta varianta e sa mergi la politie. Sau iti asumi prostia si te impaci cu gandul ca ai dat 230 lei unui necunoscut de pe net

| sawareekh explică (pentru suntserios):

Ideea este ca tipul era recunoscut pentru ce face, ma refer ca vinde haine... mi-a aratat dovezi cu transferuri precedente, ca totul a decurs ok. un tip matur. am zis ca nu are cum sa imi dea teapa.
Din ce am citit anterior politia va rade si cu fundul de tine. dovezile sunt doar in mesaje si nici nu am prea multe informatii decat numele lui si un nr. de telefon. nu cred ca am ce face.

| johnnny123 a răspuns (pentru suntserios):

Probabil o sa-si ia tepe pana iese la pensie si tot nu se va invata vreodata minte...

"In 27 Noiembrie 2020 | sawareekh a întrebat:
Azi am primit o teapa de 700 dolari. Am vorbit cu un tip care mi-a aratat un site (site oficial si pe care il cunosteam) si mi-a spus sa depozitez ce doream eu sa vand acolo, dupa care el introduce banii pe acel site si cumpara..."

| suntserios a răspuns (pentru johnnny123):

Lool

| suntserios a răspuns (pentru sawareekh):

Rade nu rade de tine e singura ta sansa.

| sawareekh explică (pentru johnnny123):

Este cu totul diferit. Daca tu imi spui mie ca ai puterea de a preveni o teapa cu un site oficial unde se depoziteaza milioane de euro lunar. esti un tip super destept. Am nevoie de raspuns clar la intrebarea mea.

| johnnny123 a răspuns (pentru sawareekh):

Pot preveni o teapa evitand sa fac tranzactii cu necunoscuti persoane fizice de pe net, asa cum faci tu.

Am cumparat de sute de ori de pe net in ultimii 20 de ani si nu am luat nici macar o singura teapa de $5. Pentru ca de fiecare data am lucrat cu surse de incredere.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru sawareekh):

Și eu pot să rog 10 prieteni să mă ajute să dau țepe de genul. Tot ce trebuie să facă ei, este să " cumpere " de la mine, iar eu să dețin mai apoi dovezile cu transferurile.
Sau mai e o variantă, la unii nu dă țeapă și are dovezi cu acele transferuri, iar la alții dă țeapă.
Eu îți recomand să nu mai trimiți bani înainte, dacă nu cumva cumperi de pe un site cu oameni serioși.
Pe olx poți lua ușor țeapă. happy

Apropo, dacă ai numărul lui de telefon ( în cazul în care nu și-a schimbat numărul ) + dovezile clare că ți-a dat țeapă, e foarte posibil să îți poți recupera banii.

| sawareekh explică (pentru Kevinn2000):

Si cum as putea face asta? Politia nu returneaza banii, si daca voi fi bagat in seama de ei... maxim sa pateasca el ceva dar el nu are obligatia sa returneze banii.

| Legion7X a răspuns (pentru sawareekh):

Mai are anunturi pe olx, sau mai figurează cu anunturi?

Dacă ai dovadă clară că el a dat țeapă intenționat, asta înseamnă înșelăciune, în mod normal, cred că ar trebui să îți înapoieze banii, e ca un furt, doar că i-ai dat de bună voie, cu promisiunea de a primi ceva în schimb, iar tu dacă nu ai primit acel ceva, înseamnă că te-a înșelat. Nu știu sigur 100% dacă o să primești banii înapoi, dar eu asa cred că ar fi normal.

| sawareekh explică (pentru Legion7X):

Da!

De ce nu te duci cu tel la poliție?, poate dau de el
Tu când i-ai pus banii cum i-ai trimis?

Prin Western

Păi și crezi că nu ar putea politia să verifice unde s-a dus banii? El presupun că i-a ridicat cu buletinul sau poate are un cont ceva deschis. El Ti-a spus ceva vreo o informație cum să îi trimiti banii catre el. Ai o adresă ceva, un nume, o serie, un cont?

Am un nume si un nr. de telefon. nu cred ca se pot face prea multe, e si minor... si prin Western iti trebuie doar un cod si sa precizezi numele.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sawareekh):

Daca vrei tricouri de 200+ si esti prea tont ca sa ti le comanzi singur de-afara... o meriti.

| relian a răspuns:

Vorbeste cu cei de pe olex,daca el are acolo cont ceva o sa ia aia masuri nu politia.
Si ce tricou voiai tu de banii aia? Zi mie cati dau eu un tricou moca laughing numa zi ce numar si ce tricou de la ce firma.Dar trebuie sa mai astepti pana vin in RO laughing
Nu mai cumpara de la nimeni daca nu accepta plata prin paypal sau plata cum zic aia pe olex cand vine acasa pachetu desfaci te uiti si dupa platesti, altfel nu va mai bagati asa aiurea.
Sau daca tot vrei sa cumperi ceva cumpara direct, uite cumpara din america, cumpara de pe ebay america, aia nu-ti vor da teapa niciodata, cumpara direct de la firmele care fac acele lucruri etc.

| sawareekh explică (pentru relian):

Un Ih Nom Uh Nit orice model XL ar fi super?laughing))

| relian a răspuns (pentru sawareekh):

Nu stiu ces alea dar pot afla, eu am haine de la Polo, de la Ambercrombie ceva genul asta, majoritatea acu le am de la Polo, is multe textile dar folosesc cei mai bunicel si sa ma simt si bine, iar daca is cu vopsele nu le sufar laughing

| Legion7X a răspuns:

Nu știu ce încredere ai avut, dar în fine faptul este consumat. Totuși Încearcă să te duci la poliție, poate rămâne ceva de făcut. despre ce tricou brand este vorba?

Ih nom uh nit.

Https://www.addien.ro/ih-nom-uh-nit

Chiar sunt foarte scumpe, pentru niște simple tricouri. :))

| nukeyly a răspuns (pentru Legion7X):

DA, Preturi aberante, pentru niste carpe,
Blugi IH NOM UH NIT 3.052 Lei DE LA 3.591 Lei_OBS: LIVRAREA SI RETURUL GRATUITE(cred si eu)

https://www.addien.ro/ih-nom-uh-nit/filtru/categories,blugi
probabil sunt antigolt cu protectie termonucleara si UVC

vorba aia: nu-i prost cine cere, e prost ala care da.

| Legion7X a răspuns (pentru nukeyly):

Plateste brandul. In fine un tricou ca toate tricourile, nimic special laughing

| nukeyly a răspuns:

Mai lasa omu o saptamana(suna de pe alt numar la pescuit, da nu te da de gol, de raspunde e clar ce face si care i naravu), si dupa fa o sesizare la politie si tine-te de ea.

Pentru ca raul sa castige, noi nu trebuie sa facem nimic.

1. Indiferet de suma, politia trebuie sa-si faca treaba ca de aia sunt platiti din bani publici, baiu e ca in ro(CU R MIC) legea tine cu hotii si suntem condusi de hoti pe care tot noi i-am ales, personal am o parere infinit de proasta despre politie si cum isi fac treaba.

2. Incearca sa iei legatura cu omu de pe alt numar ca alt client
si fa sa ajungi fata in fata, aici ii explici calm datoria care daca nu o recunoaste/plateste acum, trebuie sa primeasca un cadou spontan, care o sa-l tina minte cat traieste(si sa nu-i merite tot ce are), te las pe tine sa alegi un mos craciun colorat(dupa procesare nu ar mai trebui sa poata sa faca ce face. definitiv). O sa fie o lume mai buna si o sa dormi mai linistit, mai impacat.

3. Pentru 1 leu furat indiferent cum, iei 1 an de inchisoare si confiscarea averii si organelor-inima-ficat-tot-etc-, daca mori pe drum; la fel si pentru familie si cunoscuti care stiu ce faci si nu zic nimic, sa faca o lume mai buna.