| Adi1987 a întrebat:

Am trimis un colet cuiva intr-o alta localitate cu ramburs, trebuia sa primesc un alt colet si l-am primit, dar in colet nu am primit ce trebuia, in loc de o placa video, intentionat mi-a pus in colet niste boxe si alea prafuite, mi-am luat o teapa, ce pot face acum?

17 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand ia legatura cu respectivul si solicita-i sa respecte intelegerea.
Daca nu o face in cateva zile poti sa-i faci plangere penala pentru inselaciune si chiar sa-i spui ca vei face, daca nu-ti trimite placa video, asa cum v-ati inteles.

| Adi1987 explică (pentru Ioandelasal):

Daca fac plangere, politia imi poate aduce placa video?

Răspuns utilizator avertizat
| mi25 a răspuns (pentru Adi1987):

Daca faci plangere penala, politia nu-ti aduce placa video. Poate doar sa-l determine sa-ti trimita placa. Ei fac cercetare penala pentru inselaciune in care tu te poti constitui parte civila pentru recuperarea pagubei: in bani sau in natura. Dar nu stie nimeni cate luni sau ani dureaza aceasta cercetare, dupa care ajungi la judecatorie.
Dar pentru toate acestea trebuie sa ai probe irrefutabile. Nu poti merge doar cu SMS-uri, deoarece acestea nu dovedesc ca nu ai primit placa video.

| Adi1987 explică (pentru mi25):

Atunci daca il sun si ii spun ca daca nu imi trimite placa video il dau la politie, mi-o trimite?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Adi1987):

N-am de unde sti daca poate, este posibil, dar poate obliga respectivul la restituirea produsului trimis de tine.

| Adi1987 explică (pentru Ioandelasal):

L-am sunat si imi spune "Clientul apelat nu poate fi contactat te rugam sa incerci mai tarziu"

| Ioandelasal a răspuns (pentru Adi1987):

Atunci depune plangerea penala.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ala nu-i ramburs ci tranzactie in contrapartida sau mai pe romaneste troc. Daca era ramburs primeai banii. Daca te-a pacalit si ai cumva dovada ca trebuia sa-ti trimita altceva poti face o reclamatie la politie cu rezervarea dreptului de a-l da in judecata. Daca n-ai un mesaj, o inregistrae, ceva, poti sa te resemnzei. El poate zice ca asa v-ati inteles si alta data sa nu mai faci troc!

| Adi1987 explică (pentru Salontanul):

Am mesajele, asa ca mi-a scris ca imi trimite placa video

| darrio2007 a răspuns:

Nimic.

| Simpatic a răspuns:

Pai puteai sa ii ceri respectivului tepar sa puna colet cu verificare, astfel deschideai coletul in fata curierului si... dadeai retur tot teparului happy
Intrucat care se ocupa cu tepe nu isi dau adresa lor corecta la curierat, sunt slabe sanse sa fie prins.

Ce consider eu ca poti face tu:
1. daca ai o adresa a lui de Facebook, sau orice adresa de socializare sa mergi la politie,
2. daca ai cumparat de pe olx sau publi 24 si ai comunicat in prealabil cu el si pe mesageria acelui site, te poti prezenta fara probleme la politie, siteurile acestea vor da datele de identificare ale tepuitorului...asta daca nu a fost vreun geek care si-a acoperit urmele, IP-ul, in tot acest timp.
Sfatul meu, nu-l lasa pe acest jeg in pace ci mergi la politie, nu se stie ce a mai facut pana acum!

Astfel de specimene nu trebuiesc iertate pentru ca din asta traiesc, au mai facut si vor mai face astfel de chestii.

ei cred ca nu pot fi prinsi, ba pot fi, dar lumea trebuie sa fie atenta.

Pe viitor numai trimiteti nimanui bunuri ca schimb, ca nu exista lume de buna credinta pe net!
De asemeni nu trimiteti niciodata bani in avans cuiva, ca va promite ala ca va trimite nu stiu ce colet!

| Adi1987 explică (pentru Simpatic):

Ba da chiar are adresa corecta

| Adi1987 explică (pentru Simpatic):

Ma duc la politie dar am 19 ani, nu vreau sa stie mama si tata ca merg sau sa raman inregistrat in vreun dosar definitiv, doar sa spun la politie si sa le rezolve

| mi25 a răspuns (pentru Adi1987):

Trebuie sa faci plangere scrisa.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nimic.

| Adi1987 explică:

Eu sunt din Suceava si el din Ploiesti