Dacă acel "prieten" chiar e interesat sa vanda motociclete in Romania, spune-i să studieze cu atenție documentul
https://trade.ec.europa.eu/......ue-japonia
Cine are in România bani de motociclete? In Romania nicio afacere nu va functiona din cauza taxelor pe care le pune statul.
Nu stiu daca este rentabil si ma bazez pe alt argument pentru ca nu stiu exact cum e cu marfa din Japonia nefiind membra UE.
O multime de masini din Germania aduse de parcuri de samsari la noi in tara, sunt mai ieftine putin aici decat acolo la dealer tot in regim second hand!
Adica am un model in minte, la noi e 15.000 de euro iar in Germania cu peste 1000 in plus, justificarea ar fi fost ca la noi sa fie mai scump si nu invers.
Daca aplic asta la ce vine din Japonia cu siguranta motocicletele vor ajunge mai scumpe decat cele scoase deja la vanzare in Romania, zic ipotetic nu cunosc piata moto.
In Romania orice afacere de genul asta al vanzarii de vehicule se face avand un buget mare, cunoscand bine piata, avand relatii cu ceilalti dealeri din afara, cu alte cuvinte dupa ce platesti taxe si impozite si valoarea bunului INCA sa ai un pret competitiv fata de ceilalti comercianti care au aceeasi activitate comerciala, aceleasi modele si acelasi target al cumparatorilor!
Http://taric3.customs.ro:9080/taric/web/calc_RO?Year=&Month=&Day=
Restul informațiilor le va putea afla chiar în Japonia.
anonim_4396 întreabă: