Da, poate fi anuntata politia care il poate sanctiona contraventional conform L.61/1991, republicata in anul 2011, care prevede doua contraventii de tulburare a linistii publice, citez:
"25) tulburarea, fãrã drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigãte sau larmã;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22, 00-8, 00 şi 13, 00-14, 00 de cãtre orice persoanã prin producerea de zgomote, larmã sau prin folosirea oricãrui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinãtate a acestora;"
Prima contraventie se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei iar a doua cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei.
Inainte de a face reclmatie cred ca ar fi bine si corect sa vorbesti cu vecinul si sa rezolvati amiabil problema, inclusiv sa-i spui ca daca mai face mare galagie il vei reclama si la ce se expune. Numai bine!
Nu are voie sa faca zgomot in timpul orelor de liniste(22-7 si 15-18). Incearca sa vorbsti cu vecinul tau sa-i explici ca te deranjeaza zgomotul. Daca nu reusesti sa te intelegi cu el, poti apela la politie. Daca ii chemi in timpul orelor de liniste si observa nerespectarea orelor de liniste il vor amenda si poate se va potoli.
In articolul 44 al constitutiei (http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0a44) spune asa: (7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.
Nu face rau Omul castiga si el un ban Nu cred eu ca bate incontinu Are si el familie de intretinut Intelege si tu ca face asta sa puna si el o paine pe masa Fii om bun
Pai daca incepe cu galagia inainte de ora 8 sau dupa ora 22, poti suna linistit la politie.Probabil prima data o sa scape cu avertisment, dar daca se mai intampla, poate lua amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice.Nu conteaza ca e in curtea lui!
Are voie sa faca ce vrea intre orele 8 si 22. Atata timp cat nu face asta sambata si duminica nu are nicio problema, poate sa faca nimic. Desi si sambata ai voie sa faci ce vrei dar nu ii prea indicat.
sereLOVE întreabă:
UnchiulRamiz întreabă: