| Henrietta_Borbély_1993 a întrebat:

Am un vecin care asculta muzica foarte tare, mai ales dimineata la 7-8-9, si e enervant, si doi la mana poate chiar am lucrat de noapte si vin acasa sa ma pun la somn si ala baga mare la muzica. asta se intampla in fiecare dimineata. el sta fix dedesubt, si se aude la perfectiune ce asculta, deci va puteti imagina la ce volum asculta dansu happy ce as putea sa fac? e perturbarea linistiii? la ora aia? am ceva sa ii reprosez? prima data am zis, hai ca ii trece, da deja de jumate de an, mi sau pus si mie puriciii pe cap cu muzica lui.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand discuta cu el, sa asculte muzica mai incet sau la casti si spune-i ca o sa-l reclami daca nu inceteaza.
Daca nu va intelegeti atunci poti sa-l reclami, conturbarea linistii publice este contraventie, prevazuta de art.2 din L.61/1991, republicata in 2012, citez:
"25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;"
Amenda este de la 200 lei la 1.000 lei.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Este masturbarea linistii publice, fapt pentru care poti suna la politie si sa-l reclami. Fiecare asociatie de proprietari/locatari stabileste niste ore de odihna pe care are obligatia de a le afisa jos, la avizier iar locatarii la randul lor au obligatia de a le respecta. Daca nu este afisat nimic inseamna ca scara ta merge dupa orarul general al orelor de odihna, respectiv 22.00-08.00.
http://binedestiut.wordpress.com/......gea-nr-61/

| IonutStefan96 a răspuns:

De la 8 are voie sa faca ce vrea cu zgomotu'! pana la 22:30!

| Henrietta_Borbély_1993 explică (pentru IonutStefan96):

Da poate sa faca, dar nici in halul alawinking ca in fiecare dimineata asculta populara,, ca deja am ajuns sa le stiu de pe de rost... ca inteleg fiecare vers,,, asa se aude

| IonutStefan96 a răspuns (pentru Henrietta_Borbély_1993):

Va inteleg! Dar legea nu specifica!