| turistu6982 a întrebat:

Am următoarea întrebare:Reprezintă discriminare sau nu, următoarele afirmaţii:
1. Nu rămân cu tine deoarece, am fost educată că "un bărbat divorţat şi cu copii nu trebuie să se recăsătorească cu o femeie care nu a mai fost căsătorită şi nu are copii"
2.Nu fac copii cu tine că eşti divorţat şi mai ai 2 copii. Caut pe altul care nu a mai fost căsătorit şi nu are copii. Copiii mei nu trebuie să aibă fraţi vitregi. Să fie puri.(completarea mea la o astfel de educaţie discriminatorie care ţine de cei 7 ani de acasă sau de slujba de duminica este: Probabil că-i vrea puri-arieni.
Credeţi că oameni cu o astfel de educaţie discriminatorie merită să ne reprezinte pe noi ca oameni în faţa altor europeni? Aviz celor din Educaţie. Am studiat puţin mai mult legislaţia europeană?
Aştept comentarii

7 răspunsuri:
| IFight4you a răspuns:

Buna.Eu cred ca nu e neaparat discriminare, doar ca fiecare gandeste intr'un fel si daca ea a fost sincera si a spus ce gandeste nu ai dc sa te superi, poate ea chiar asta isi doreste doar ca e si greseala ei deoarece stiind ca ai divortat si ai 2 copii tot a continuat sa fie cu tine. Din punctul meu de vedere ea nu te merita, si din moment ce ti'a spus asta, a spus ce simte si copiii tai nu merita o mama vitrega ca ea...

| nomoretears1111 a răspuns:

Acestea nu sunt discriminari, ci prejudecati. Pentru mai multe detalii, consulta Dex-ul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta-i mentalitatea oamenilor nu e discriminare orce persoana este independenta si are dreptul sa faca ce vrea

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este nici un fel de discriminare, doar o prejudecata si mentalitate desueta, precum si o conceptie conservatoare. Atata timp cat nu incalca prevederi legale, fiecare are dreptul sa-si exprime parerea proprie si sa-si urmeze propria conceptie. Numai bine!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Asta nu e discriminare; e un mod de a privi lumea prin ochelari de cal. E reminiscenta unei "educatii" rurale, inchistate, dominate de bigotism si de conceptii medievale.

| raluk27 a răspuns:

Sau poate sunt niste interese patrimoniale la mijloc. Hai s-o luam altfel: sa presupundem ca se casatoreste cu tine, faceti / cumparati o casa impreuna ("muncita" in mod egal, sau mai mult de ea) si la un moment dat se intampla ceva cu tine. La mostenire o sa vina copii ei facuti cu tine, plus copii tai din alte casatorii.
Sau: un barbat cu copii din alte casatorii intotdeauna va fi un barbat cu obligatii: trebuie sa plateasca pensie de intretinere (ceea ce inseamna mai putini bani adusi in casa), in unele saptamani nu iti poti petrece timpul cu ea, ca trebuie sa iti vezi copiii, sau mama lor( adica fosta sotie) pleaca undeva si ti-i lasa tie pe cap. Pai ea ce treaba are sa aiba grija de ei?
Sau, in unele cazuri tatal a fost nevoit sa isi ia in concediu si copiii din prima casatorie, si pe a doua nevasta a cam derenjat-o chestia asta.
De asemenea, si pe multi barbati ii deranjeaza cand ea are copii. Stiu ca nu au nici o vina, dar sunt ca "un ghimpe in coasta".
Discriminare e mult spus, dar sunt niste chestii oarecum incomode.

| avandra a răspuns:

Principiul nediscriminarii reprezinta un principiu general al legislatiei UE. EI este mentionat expres in numeroase dispozitii ale tratatelor.
Carta UE privind Drepturile Fundamentale l-a proclamat in mod solemn in decembrie 2000, desi acest document nu are inca forta juridica obligatorie. Carta face parte din Tratatul Constitutional, si, in momentul in care acesta va fi ratificat de catre toate cele 25 de state membre, ea va deveni obligatorie. Procesul ratificarii Constitutiei Europene este in prezent in desfasurare in intreaga Uniune Europeana. Articolul21(1) din Carta statueaza:
"Orice discriminare bazata pe orice criteriu precum sex, rasa, culoare, etnie sau origine sociala, trasaturi genetice, limba, religie sau credinta, opinie politica sau de alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, proprietate, nastere, dizabilitate, varsta sau orientare sexuala este interzisa."
In continuare, articolul13 din TCE statueaza:
"Fara a desconsidera prevederile celorlalte dispozitii ale Tratatului si in limitele puterii conferite de acesta Comunitatii Europene, Consiliul in unanimitate, actionand la propunerea Comisiei si dupa consultarea cu Parlamentul European, poate lua decizii necesare pentru combaterea discriminarii bazate pe sex, origine rasiala sau etnica, religie sau credinta, dizabilitate, varsta sau orientare sexuala."

In cazul dumneavoastra, este vorba de o conceptie care tine de etica fiecaruia, in astfel de cazul o asemenea discriminare poarta ampreta educatiei, a valorilor individuale pe care fiecare le dezvolta de-a lungul vietii, asa cum ati apreciat. Din pacate, exista si persoane lipsite de caracter, superficiale, pentru care anumite principii prestabilite primeaza si de la care nu pot deroga.