| MirelaAC a întrebat:

Am vandut o masina in 2009. Contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit in 02. 10. 2010 - omul la care am vandut masina nu vrea sa ne dea actele pentru a o radia, asa ca i-am luat numerele de pe masina (au trecut doi ani de cand si inca nu ne-a dat toti banii), si l-am dat in judecata. O sa afecteze faptul ca i-am luat numerele? Sa i le restitui inainte de proces? E impotriva legii sa i le iau?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde ce ati scris in contractul de vanzare-cumparare. In mod normal trebuia sa mergi cu contractul de vanzare-cumparare si certificatul de inmatriculare a masinii si sa faca radierea de pe tine si inscrierea pe el.
Parerea mea este sa i le dati, cred ca altfel o sa invoce acest motiv pentru faptul ca nu v-a dat toti banii. Daca scrie in contract ca ii veti da numerele, atunci cand va da restul pretului, atunci nu este o problema. Numai bine!

| MirelaAC explică (pentru Ioandelasal):

I le-am luat si pentru ca nu avea inspectia si ITP-ul, noi i-am platit o data inspectia si masina era la el, daca il prindea cineva ca nu are inspectie, amenda venea la noi. Nu sunt motive suficiente de ce i-am luat placutele cu numere? Sau am avea si noi de suferit daca il dam in judecata?

| Ioandelasal a răspuns (pentru MirelaAC):

Puteti sa-l dati in judecata pentru restul de pret si sa cereti si dobanda legala, daca este asa cum ai prezentat situatia omul este de rea credinta.

| harciog a răspuns:

Te cam contrazici stimabile. Daca i-ai luat numerele inseamna ca nu erau numerele cu care ai vindut-o, altfel le-ai fi stiut, lucrul care atesta ca omul si-a inscris masina pe numele lui ceea ce inseamna ca a radiat-o de pe numele tau.Crede ca mai vrei ceva banuti ceea ce iti spun ca n-o sa-i capeti din cauza ca omul e perfect legal.

| harciog a răspuns:

Am inteles gresit poate si din cauza exprimarii. Puteai spune ca i-ai luat placutele de inmatriculare cu totul.

| iKronstadt a răspuns:

Însușirea unor bunuri care nu-ți aparțin se numește furt. Dacă își pune mintea să facă o plângere penală, o să aveți probleme mari.