Eu zic ca este. Parintii de acelasi sex pot creste copiii la fel de bine precum parintii de sexe diferite.
Eu zic ca nu este bine.copilul o sa aiba tot aceleasi preferinte sexuale si poate fi supus la cine stie ce prostii de catre parinti...asa ceva nu e normal...ar putea duce la marcarea pe viata a unor copii nevinovati!
Pai hai sa luam un exemplu. o femeie are un copil in urma unui divort(copil nascut de ea), iar partenera sa vrea sa il adopte pentru a avea amndoua calitatea de parinti. e ok sau nu? ce zici? parerea mea e ca da. a copilul respectiv oricum va vi crescut de 2 femei, doar ca mama adoptiva va putea beneficia si ea de anumite drepturi (de ex, il va putea creste in continuare daca partenerul de acelasi sex decedeaza intre timp - crezi ca e mai bine pentru acel copil sa ajunga in vreun centru de plasament sau sa fie crescut de mama adoptiva?) situatiile sunt foarte diverse si multe pun intrebari serioase. e greu sa respingi din start asemnea probleme, ele trebuie analizate mai atent din punct de vedere juridic.
inca ceva, directiva este un act emis de comisia europena care nu impune, doar indruma. statele nu sunt obligate la nimic. doar regulamentele, hotararile, jurisprudenta CJCE si tratatele constitutive sunt "obligatorii".
UE spune asa: nu e obligatariu, dar pentru o mai buna armonizare legislativa si cooperarea judiciara e bine sa acceptam efectele unor acte emise in diferite state membre.
Mike1993, orientarea sexuala nu se ia. daca ar fi asa toti copiii din familiile hetrosexuale ar trebui sa fie si ei heterosexuali, nimic mai fals. majoritatea peroanelor homosexuale se nasc in familii cu parinti hetero. invers, in tarile in care adoptiile in cuplurile gay sunt legalizate de mult nu se observa o incidenta mai mare a copiiilor gay. procentul e acelasi.
cat despre perversiunile la care ar putea fi supusi copiii.sa fim seriosi. tu chiar nu observi cate abuzuri asupra fetelor de catre tati HETERO au loc? abuzurile in cuplurile gay asupra copiiilor sunt chiar mai reduse, dar nu pentru ca acestia ar fi mai nu-stiu-cum, ci tocmai pentru ca si-au castigat recent diverse drepturi si nu vor sa-si atraga oprobiul public.
Da cristi21 dar nu este exclus ca acel copil sa fie abuzat, sau sa fie impins de catre ''parinti'' catre acele orientari sexuale. exista posibilitatea aceasta...
Total de acord cu asta. si cea mai elocventa situatie e cea prezentata de cristi.
oricum nu va fi adoptata si la noi, nu suntem inca atat de civilizati si deschisi la minte pentru asa ceva.
Mike - Posibilitatea ca un copil sa fie abuzat/batut/maltratat/supus la perversiuni este absolut egala in familiile de homosexuali fata de familiile de heterosexuali. Exista familii de heterosexuali care isi bat copiii (si cate sunt!), care ii abandoneaza in maternitate si multe altele. Nu e absolut nicio diferenta. Aici e vorba de oameni, nu de orientare. Oamenii pot fi parinti buni sau parinti rai. Nu heterosexualii sau homosexualii. Noi privim homosexualii ca pe niste persoane deviante, cu probleme. Nu e adevarat. Singurul argument pe care il pot considera valabil impotriva adoptiilor de catre cupluri gay e faptul ca societatea nu e pregatita, iar copilul respectiv va fi batjocorit la scoala. Dar nici acest argument nu mi se pare suficient pentru a nu vota legea asta.
Mike1993, nimeni nu te poate"impinge" spre o orientare sexuala anume. daca ar fi asa, in clipa urmatoare toti homosexualii care nu sunt impactai cu ei ar trece in tabara cealalta, exista mii de cazuri de homosexuali care se sinucid pentru ca nu pot sa se accepte, tu chiar crezi ca daca ar fi putut sa aleaga sa fie hetero nu ar fi facut-o? tu de ce nu alegi sa fi bisexual? incearca, vezi daca iti iese. daca reusesti poti sa te inscrii la un premiu nobel pentru medicina
N-am nimic cu homo sau cu lesbienele, dar cand vine vorba de copii este altceva. Nu cred ca ei vor fi crescuti intr-un mediu propice unei dezvoltari psihologice normale. In concluzie, sa faca ce-or vrea, sa se insoare, sa se pupe sub clar de luna, dar nu sunt de acord sa adopte copii.
enola11pink întreabă:
alexandra_1780 întreabă: