Avocatul ti-a spus si ce act normativ contine asemenea prevederi?
Ai citit contractul de asigurare asa cum ti-am spus la cealalta intrebare?
Daca in contract nu exista o prevedere expresa privind vaccinarea atunci este bine sa te vaccinezi, vaccinurile actuale pentru Covid nu sunt experimentale, fiind aprobate de toate organismele oficiale din sanatate.
S-a uitat pe contract si mi-a zis ca prevederile sunt de asa fel incat pot spune si una si alta
Nu prea cred, asemenea prevederi contractuale nu sunt tocmai legale si, la un eventual litigiu, ar fi interpretate de instanta impotriva asiguratorului.
Prima data ziceai ca ti-a spus asta "un coleg de la munca".
Acum "ai vorbit cu un avocat".
Indiferent cine ti-a spus-o, este absurd. Din trei motive:
1) Un vaccin autorizat pentru folosirea in masa de toate forurile oficiale de sanatate nu este un vaccin "experimental". Este un vaccin care a trecut cu succes toate testele necesare si a obtinut toate aprobarile.
2) Este in interesul companiei unde ai asigurarea de viata sa NU mori prea curand, deci nu ar avea niciun motiv sa treaca in contract interdictia de a te vaccina. Si-ar taia singuri creanga se sub picioare.
3) Ar fi complet ilegal sa interzica clientilor sa-si protejeze viata
Azi dimineata am vorbit si mi-a zis ca o sa invoce in functie de situatie orice le convine lor ca sa nu plateasca
Ok, sa presupunem ca ar fi asa cum spune "avocatul", si ca indiferent ce vei face ei vor refuza sa plateasca.
Dar in situatia asta, miscarea logica ar fi sa-ti muti asigurarea de viata la un asigurator care plateste si care nu are clauze abuzive, nu sa te intrebi daca sa te vaccinezi sau nu.
anonim_4396 întreabă: