anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Anul trecut am divortat de sotul meu, iar am ramas de comun acord sa vindem. Ulterior el a donat jumatatea lui de casa fiului meu. Din cate stiu eu nu mai are dreptul de a locui in acel imobil. Ce demersuri trebuie sa fac pentru a fi evacuat deoarece nu vrea sa iasa de buna voie?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui niste detalii esentiale pentru un raspuns corect, respectiv daca donatia a fost pura si simpla ori a fost cu drept de uzufruct viager in favoarea fostului sot, daca fiul este minor ori major si daca se poate partaja casa in 2 apartamente. Daca nu vrei sa dai aceste detalii aici poti sa-mi scrii pe profil si o sa-ti raspund tot asa. Numai bine!

2 răspunsuri:
| dudumihai a răspuns:

Daca a donat jum din casa fiului e o problema
Donatia este revocabila si poate sa-si ia jum inapoi cand vrea.

| Ayra a răspuns:

Pentru numele lui Dumnezeu, donatia este intotdeauna irevocabila. Cazurile in care este revocabila sunt strict limitative si prevazute expres in Codul Civil!

Chiar daca sotul a donat jumatate de casa, el poate sta acolo daca demonstreaza ca nu are alt loc pentru a locui. Astfel incat nu il poti evacua. Mai mult, daca donatia a fost facuta cu sarcini, nu il poti da afara sub nicio forma din casa, daca a stiut cum sa formuleze sarcina.