Lasand aberatiile ca deja ma enerveaza de mor, eu zic ca nu are rost sa te complici atat de mult. cred ca cel mai simplu remediu ar fi schimbarea numelui copilului pe cale administrativa si ai rezolvat problema mai repede si mai ieftin
Buna!
Draga mea, imediat dupa nastere tu purtai numele de fata, da? Inseamna ca l-ai lasat pe fostul tau sot sa recunoasca in prealabil paternitatea daca apoi ai intentant actiune in instanta pentru tagada paternitate. Daca instanta a admis prin hotarare definitiva si irevocabila tagada paternitatii, in acest moment, copilul are parintii "natural si Miruna A. mama.
Recunoasterea paternitatii este de doua feluri: recunoastere paternitate cu incuviintarea purtarii numelui si recunoastere paternitate fara incuviintarea purtarii numelui. Tatal natural trebuie sa isi dea acordul pentru acest lucru doar in instanta, iar apoi starea civila va emite un nou certificat de nastere cu noua decizie ramasa definitiva si irevocabila, care va avea stipulat "recunoastere paternitate cu sau fara incuviintarea schimbarii numelui".
Pentru OaNa. L. S. - Tatal natural si-a recunoscut copilul.
Pentru Legiuitoarea - Judecatoria este competenta in solutionarea Cererilor pentru incuviintarea purtarii numelui
Pentru imperia - Nu "l-am lasat" pe fostul sot sa recunoasca copilul. Prezumtia de paternitate este instituita de Codul familiei, care prevede ca "sotul mamei este tatal copilului". Prezumtia a fost rasturnata prin "tagada paternitatii", actiune care a fost admisa. Prin urmare, in certificatul de nastere al copilului, la rubrica "tatal" este consemnat numele tatalul natural. Copilul poarta numele meu, deoarece Codul familiei prevede "copilul din afara casatoriei dobandeste numele de famile al aceluia dintre parinti fata de care filiatia a fost mai intai stabilita". Tatal natural doreste sa poarte numele lui.
Intrebarea mea era legata de motivarea cererii pentru incuviintarea purtarii numelui.
Nu-mi cereti sa consult un avocat. Asta stiam si eu, inainte de a posta aici. Am nevoie de sfaturile voastre competente.
Pfff! ce aiureală! păi era foarte simplu la naştere să spui pur şi simplu (declari) cine este tatăl copilului şi nu mai aveai bătăi de cap şi cheltuieli! :(
Intra pe site-ul: www.avocatnet.ro/content/forum la capitolul "dreptul familiei sau copilului" şi pune intrebarea. în max 24 ore sau poate chiar pe loc, primeşti răspuns... sunt chiar f. buni, cei de acolo :) Succes! :)
Bună.
Constat și nu pentru prima oară că faci comentari la răspunsuri.
Ori te abți ori îți vezi de treabă.
Te depășește o situație de fapt și vrei ajutorul nostru și ca o completare lipsită de bun simț din partea ta comentezi nefondat.
Dragă, o cerere motivată completă o face numai un avocat, nu tu!
Citește ce drepturi ai tu ca mamă asupra copilului și ce poți face la schimbarea numelui minorului.
Ori nu ai bani să te documentezi?
Noi îți oferim răspunsuri gratuite, numai la asta să te gândești că îți oferim o parte din timpul nostru pentru problemele tale care sincer nu ne privesc în mod direct ci indirect.
Maturitatea este rătăcită, spui că ești mamă de copil...
Tribunalul judecă în primă instanță și apoi celelalte instituții, doamna legistă.
Cumva neîmplinirea juridică?
Sunt o persoană dintr-o bucată și nu permit ca cineva să comenteze tot timpul fără să o cunosc.
Pe viitor te sfătuiesc să îți alegi un răspuns dintre cele primite, îl premiezi fără prea mult tamtam.
Diplomație în ceea ce faci, nu ipocrizie.
La revedere.
sabin89 întreabă: