Frectie la picior de lemn, voi nici cu calculatorul in fata nu sunteti in stare sa rezolvati problemele la scoala, dovada numarul mare de useri care ne cere sa le rezolvam problemele si asta o cere chiar la calculator. Voi de fapt vreti sa copiati si atat. Cei care invata bine si obtin burse pe afara nu se mai plange ca voi ca e sistemul invechit, de fapt sunteti niste putori fitoase si atat.
Este vorba despre calculatoare, nu despre computere (PC). Calculator electronic. Si daca citeai inainte sa iti afirmi (stupida) opinie, observai.
Ne putem astepta la altceva de la oameni ca voi? Trageti tara in jos. Nu o lasati sa se dezvolte, chit ca veti ataca in continuare. Ati ramas in urma, si vreti sa aplicati aceleasi lucruri ca acum 30 de ani!
Stii cum stau lucrurile? Pe mine nu ma intereseaza ca fac sau nu pe foaie. Pe mine ma intereseaza modul cum am facut. Faptul ca am de invatat sute de formule si imi depuncteaza pentru o virgula. Nu va mai dati cu parerea pe unde nu stiti.
Nu mai are lumea nevoie de oameni care sa se opuna la orice metoda de dezvoltare. Noi vrem progres, rapiditate, voi vreti moleseala si intoarcere in secolul XX. Pacat!
Nu era mai simplu dacă concepeai o petiție în care solicitai (direct!) acordarea diplomei de bacalaureat, fără să mai fie nevoie să vă susțineți examenele?!
Oare de ce atâta trudă și învățătură? : ))
Să fim serioși, poți să mă înjuri, dar adevărul este că petiția ta nu o să-și afle niciodată rezolvarea. Calculatorul nostru trebuie să fie capul, doar așa se pot distinge elevii care au ajuns în clasa a XII-a și sunt (ori, nu sunt!) capabili să calculeze, fie ea și o operație simplă de înmulțire/împărțire.
În viață te vor aștepta multe, tu crezi că dacă te înscrii la o facultate de profil, înveți doar ceea ce îți place? Nicidecum! Vor fi atâtea alte cursuri de "umplutură", care nu vor avea nicio legătură cu profilul tău. Și pe care ești nevoită să le înveți pentru că vei da examen din ele. Ce vei face, atunci? Concepi o nouă petiție în care să soliciți dreptul la folosirea cursului predat de profesor, ca sprijin în timpul examenului? Că, vorba aia, în viitor, nu-ți vor folosi la nimic acele cursuri, deci ce rost are să te chinui să le (mai) înveți?!
Avocatul trebuie să cunoască și el puțină chimie, doar se confruntă mereu cu... "explozii", ce mai contează că-s verbale? : ))
Iar preotul, dacă nu cunoaște "niscaiva" matematică, cum își mai numără enoriașii? Și banii?!
Concluzia? Femeile nu au voie (nicicum!) să absenteze de la orele de fizică!
La urma urmei, școala e folositoare!
Calculatoarele acelea sunt facute tot de oameni.La real sunt de accord cu calculele pe hartie, mai ales la mate-info.
Ce ma doare nu sunt calculele.Ma doare ca din clasa a 5-a m-am chinuit cu tot felul de cretinitati inutile la romana, desen, muzica, sport, religie si aceeasi materie in fiecare an la TIC.
Au fost sute de ore pierdute degeaba.Acum nu mai stiu nimic din ce am facut atunci si nici nu o sa analizezi vreodata cuvinte/fraze/propozitii, nu o sa fac compuneri stufoase, nu o sa ma fac pictor si chestiile de la TIC(alea care isi dadeau restart in fiecare an) sunt pe programe invechite, acestea fiind aproape total schimbate astazi.
Oricum, cui sa-i pese daca ne adresam celor care cred ca trebuie sa stii tot ce ti se preda indiferent daca este util sau nu? Se pune pret pe ce ti s-a predat si ce ai invatat de acolo.Ai mai multe sanse sa faci ceva daca esti inteligent(nu ma refer la ce ai invatat la scoala) si te-ai axat pe ce-ti place decat daca ai invatat la toate materiile si in viata sa folosesti 2-3 maxim 4.
Mie nu mi se pare ca este invechit.Mie mi se pare ca este in mare parte inutil.O gramada de chestii venite de la stat sunt inutile(si nu doar de la stat daca este vorba de scoli).
Da,da ...lasa soro',ce ne mai trebuie invatamant expirat,nu-i asa? Ce ne mai trebuie educarea si formarea personalitati,minimul de cunostinte generale,matematica,memorie si istorie nationala.
Nici nu ma mir,hipsterii astia care stau cu muci pe la nas tastand frustrati pe smartphone-uri fara viata personala,despersonalizati. Vedem copii de la nastere care stau pe PC sau iPod si se uita absorbiti la filme pline de cruzime la Tv. Acestia li se va parea grea matematica. De ce? E destul de clar : recunoscutul bio-fizician-etician Virgiliu Gheorghe (in cartea "Efectele televiziunii asupra mintii umane " ) afirma (cu sprijin in riguroasele studii facute in multe tari) ca tehnologia moderna inhiba creativitatea,memoria si cel mai mult dintre toate,cortexul stang,cel care se ocupa exclusiv de calcule si analize,de gandire in general (vedem ca tinerii nu numai ca nu pot sa faca matematica, dar sunt si impulsivi si cu gura mare, fara autostapanire).
Evident, toti visam la "visul american" sau la alte tari care au "abolit" bacul si in care copii la scoala sunt de o imbecilitate rara. Exemplu:populatia din Anglia este in numar foarte mare de o prostie rara, faara cultura generala si ignoranti.
Desigur noi visam la bani cu galeata, la tehnologie.Soro' nu cei care folosesc tehnologia o duc bine,ci cei care o CREEAZA. Voi susteti doar niste zombi care cumparati tot ce misca.
In occident oamenii nu sunt mai destepti ca noi, dar sunt mai smecheri si speculativi,"business man " care stiu sa conduca firme, sa faca niste minime calcule si sa fure bine. Oricum occidentalii au un avantaj mare(de aia sunt mai dezvoltati) : au avut colonii, au o mare influenta in lume, au firme care tin in sclavie tarile subdezvoltate (vezi SUA).
Mai degraba ati lasa cluburile si plimbarile "recreative" si v-ati dedica materiei care va reprezinta. SIngura problema in invatamantul romanesc este spaga...si niste materii inutile(precum desenul sau muzica).
anonim_4396 întreabă: