Ar fi mai bine pentru urmarirea penala dar mai rau pentru cel urmarit. Dupa parerea mea este corecta solutia actuala.
De ce ar fi mai rău pentru cel urmărit?
Pentru ca ar putea exista abuzuri mai multe. In reglementarea actuala decizia procurorului este verificata de judecator, asa ca sunt mai putine posibilitati de decizie gresita.
Procurorul este aparatorul statului. Judecatorul este independent. Nu poti da dreptul prin lege sa faca asemenea lucruri, fara a se aproba de judecatorul. Doar judecatorul poate hotari daca este necesara si legala perchezitia.
Inainte de revolutie procurorii se subordonau partidului comunist roman, iar in cauze penale erau cei care hotarau pedeapsa, judecatorii doar o confirmau in majoritatea cauzelor.
Da, dacă ar exista un mecanism ulterior care să verifice dacă percheziția a fost făcută din motive întemeiate.
Adică eu l-aș lăsa pe procuror să dispună percheziția și după l-aș pune pe judecător să controleze dacă percheziția a fost dispusă în mod corespunzător, ar fi un avantaj pentru urmăririle penale în sine și urmăritul penal ar rămâne cu aceleași drepturi.
N-ai vrea sa te si trimita la puscarie procurorul si dupa ce iesi un judecator sa verifice daca a fost ok?
Eu am vorbit doar de percheziții, nu și de arestările preventive.
Să nu-mi mai răspunzi nevermore.
Ok, "ar ramane cu aceleasi drepturi"
realizezi cator drepturi fundamentale aduce atingere perchezitia?
Mhh, ok...
Cred că un procuror, care cere percheziția unui judecător are niște competențe în domeniu, și știind el că există măsuri de penalitate în potriva lui dacă comite vreun abuz...
La finalul petrecerii ce s-ar întâmpla? S-ar pierde mai puțin timp pentru acțiunea în sine și eventualele abuzuri eu cred că ar rămâne la același nivel cu actualele, dacă efectiv exista abuzuri din punctul ăsta de vedere.
Cred că se înțelege ce am scris.
Lucrul ăsta s-ar putea face de exemplu doar când nu mai rămâne prea mul timp de așteptat și în restul cazurilor să se procedeze cum se procedează în prezent.
Să ști că procurorii și oameni din justiție nu sunt chiar atât de imbecili cum ar vrea o parte din presă să se creadă despre ei.
Asta este părerea mea, nu-mi mai răspunde pentru că nu mai am chef să vorbesc despre asta.
Salut
Stii cat dureaza sa iei un mandat? in cel mai rau caz cateva ore
Ok, ai dreptate tu, bravo, salut.
anonim_4396 întreabă: